Últimes tardes de turisme d'1 km

Societat

Molt probablement dilluns que ve amb el pas de la crisi sanitària a fase 1 a nivell metropolità el grau de mobilitat dels graciencs s'amplificarà de manera que ja no es contemplarà tant l'entorn immediat a l'hora de fer visites i passejades, però encara aquests dies hi ha alguns llocs que encara no han sortit en aquesta secció.

Ruta 9. Parc del Putxet. Sortim de Lesseps en direcció a Mitre i abans de Balmes a mà dreta qualsevol carrer és bo per entrar cap als límits del parc, un autèntic pulmó verd que s'eleva fins a vistes que arriben a les xemeneies de Sant Adrià del Besòs. De pujada es pot anar pel carrer Musitu on hi ha alguns casalots i d'allà seguir vorejant per Roca i Batlle i Marmellà. Ja dins del parc és fàcil arribar al cim i baixar per l'altra banda, fins al carrer Manacor. Des d'aquest carrer hi ha la visió inesperada de la gran U que es forma en aquest nivell de manera combinada amb la Baixada de la Glòria de Vallcarca.

Ruta 10. Jardí de la Fundació Ramonet. Travessem un cop més la frontera cap a Sarrià des de Gal·la Placídia fins al carrer Muntaner caminant per Marià Cubí. En aquella cantonada hi ha el jardí de la Fundació Muñoz Ramonet. La finca acaba de complir 100 anys des que l'alcalde Ferran Fabra la va fer construir, però ha estat propietat dels Muñoz Ramonet des de 1945 i font de polèmica entre els seus hereus i l'Ajuntament en els últims anys. Almenys el jardí s'ha pogut obrir al públic des del 2016.

Ruta 11. Jardins Pla i Armengol. Obsessionats la setmana passada a pujar fins a les bateries de la Rovira, de costat va quedar l'últim jardí inaugurat a la ciutat, al Guinardó. Sortim de nou des del camp de l'Europa i per sobre de la Ronda del Guinardó tombem per Cartagena. La finca on s'ubiquen els jardins del doctor Pla té horts urbans, un jardí noucentista. mitja dotzena de basses i un centenar d'arbres que encara han de créixer. Com a curiositat, aquí s'incompleix la política general de l'Ajuntament de no tancar parcs nous i de nit no s'hi pot entrar.