El Districte fixa fases: biblioteques i espais cívics al juny i casals de gent gran al setembre

La biblioteca Jaume Fuster fa dies que es prepara internament per reobrir l’equipament, un dels més visitats i amb més socis de tota la xarxa, però encara no estan resoltes, per exemple, qüestions tècniques de ventilació i clima que impedeixen posar data al calendari que ha presentat el Districte aquest dimarts als grups polítics i que detalla que “durant el mes de juny” s’aniran obrint tots els equipaments de Gràcia, amb excepció dels casals de gent gran, que s’activaran al setembre.

Les biblioteques, que tindran fases pròpies (0, 1, 2 3 i 4), són la punta de llança, doncs, d’un escenari de reobertura que encara navega entre la inseguretat i la incertesa, i així es va fer palès aquest diagnòstic a nivell local també en una reunió divendres passat entre el Districte i els responsables dels equipaments. “Incertesa i desorganització total”, apunta una de les fonts presents més crítiques.

Segons explica l’informe del Districte sobre reobertura d’equipaments a Gràcia, la segona priorització seran els centres cívics i els casals de barri, la tercera els equipaments esportius i els serveis d’infància coincidint amb l’inici dels casals d’estiu. i també els serveis de joventut amb cita prèvia. La quarta priorització són els casals de gent gran que, tenint en compte, la vulnerabilitat del col·lectiu, no es preveuen obrir fins al setembre.

La mesura no s’ha entès a tot arreu, sobretot des de l’àmbit dels equipaments culturals com el CAT, que ja treballarà dimarts a porta tancada però que ha demanat una revisió dels criteris per fer “viable” el retorn a la normalitat. “Mentre biblioteques i museus poden obrir al públic amb restriccions els que programem música en viu no podem; per què?”, apunten en una nota crítica.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *