Grassot trasllada la Festa Major a l'octubre i el Coll descarta les barraques

Societat

La Festa Major de Gràcia ja ha donat prou pistes en les últimes setmanes de l'edició sui generis que es prepara amb un guarnit de mínims, activitats amb reserva prèvia i restriccions en aforaments, però a la resta de barris les festes -inicialment programades al juny- també van fent xup-xup i les converses entre els organitzadors i el Districte ja han abocat algunes conclusions: al Coll es farà festa els dies 19, 20 i 21 de juny amb un model que aprofitarà balcons i terrats i activitats virtuals, mentre que a Grassot el programa es traslladarà a la setmana del 26 d'octubre fins a Tots Sants.

La trentena d'entitats que es coordinen a Camp d'en Grassot han decidit per majoria i després de dues reunions l'última setmana d'octubre amb un plantejament que ara per ara no renuncia a res. "Esperem fer la festa com fins ara i si cal controlar accessos i reduir aforament, ho farem, i si cal posar menys taules, també", apunta Josep Serra, president de l'Associació de Veïns de Grassot. Òbviament els principals dubtes se centren en els actes més multitudinaris com el correfoc o la trobada castellera.

Al Coll la visió és immediata i amb la idea central de donar pes a les retransmissions per impedir l'acumulació de veïns i visitants, però segurament el que més greu sap al nou embrió de Comissió de Festes del Coll és l'ajornament de les barraques al Parc de la Creueta, que no es descarta de fer a finals d'octubre. "Ens reservem potser un cap de setmana per a les grans activitats presencials", apunta Gil Montané, de la CFC. Sigui com vulgui, els dies 19, 20 i 21 de juny hi haurà activitats retransmeses, accions de petit format i l'aprofitament de balcons i terrasses.