Ni tancats ni traspassats

“Els veïns són els nostres amics”

La Isabel Calatayud és la mestressa eterna de La Ceba del carrer de la Perla, la truiteria i moltes coses més de Gràcia, punt de trobada del gracianisme.

A partir d’un anunci en un portal immobiliari hi ha hagut una tremenda confusió. Disculpes.
Sí. Hi ha hagut un malentès amb un anunci que té una part de cert però que ja no era vàlid. He estat la primera sorpresa per qui hagi pogut pensar que tancàvem o traspasàvem. De moment no hi ha ningú que em tregui d’aquí.

L’anunci esmentava una jubilació que, a més, encara està lluny.
Em queden almenys sis anys i si algun dels meus fills volgués continuar tindria el meu ajut a la rereguarda i jo tiraria endavant per morir amb les botes posades.

La Ceba segueix sent un punt de trobada. Aquí l’Albert Musons ens va fer a tots el particular bateig de gracianisme.
Tinc molts bons records de l’Albert Musons, un gran client que es trobava com a casa seva.

Mirem el futur que ha començat el 4 de maig. Com te’l mires?
Fem el que ens deixen: menjar per endur a través de les plataformes i a domicili, i si algun veí és a prop també li portem, perquè els veïns són els nostres amics. Aquesta setmana ja tenim el 40% de les taules disponibles, i les anem omplint.

Quantes truites hi ha a la carta?
Cinquanta-set.

Algú les ha tastades totes?
Crec que no! Sempre hi ha un motiu per tornar a La Ceba.

Com preveieu l’estiu?
Ningú ho sap del cert. Crec que serà un estiu atípic. Veurem com va la Festa Major. Serà un estiu estrany, però espero que alegre, que almenys hi hagi il·lusió i esperança.

“Afegirem el servei ‘delivery'”

Pere Portero i Jordi Alcaide fa 19 anys que estan al comandament del Samsara, el local de tapes creatives de Terol de la primera Gràcia moderna.

Com esteu?
Amb incertesa, com tots, però hem reobert aquest dijous al 40% i oferint el servei delivery. Sempre l’havíem descartat perquè ens agrada servir els plats al punt i calents; el fèiem a veïns que tenim a prop, però ara sí que ho farem.

L’estiu serà normal?
Ja fa dos caps de setmana que hi ha ambient però algunes terrasses encara estan tancades.

No us plantegeu servir a peu de carrer?
Ho havíem fet alguna vegada per Festa Major, però el nostre públic finalment és de sopar i després sortir.

Vau posar un anunci de traspàs.
Va ser al principi de l’estat d’alarma; fins i tot al banc et deien que féssim una previsió d’afectació de sis a vuit mesos i era insostenible. Si haguéssim volgut traspassar abans de la crisi, no haguéssim reformat i aixecat l’alçada de les taules.

Les braves de boniato no les tocareu de la carta, oi?
No, esclar. Obrirem amb la carta al 95% del que estava. Hi ha molts llocs que obren amb la meitat de la carta…

“Sortirem junts d’aquesta crisi”

Nina Cohen farà deu anys l’any que ve que va obrir el Cafè Camèlia de Verdi, un clàssic dels berenars i punt de trobada de vegetarians.

Com tireu endavant?
L’equip està sortint de l’ERTO i hem començat a treballar de nou amb molta il·lusió. Per sort tenim un equip de persones molt maques i generoses. Hem compartit molt durant l’ERTO i estem ara amb molt d’amor i amb ganes de tirar endavant.

Esteu al carrer Verdi. Només per la ubicació ja teniu la postcrisi guanyada?
No. Això serà molt dur. Ha baixat la feina i estem amb il·lusió però conscients que hem de tenir paciència, aguantar i adaptar-nos a la nova situació.

Teniu molts punts forts a Cafè Camèlia, però quin valor afegit donareu perquè la gent torni.
Creiem que tenim una clientela forta i que tornarà, però costarà que s’acostumin a la nova situació. Cadascú ho està passant a la seva manera. La nostra força és la calidesa i qui vulgui estar com en família vindrà.

Aquest estiu sembla que no hi ha vacances per a ningú.
Ni m’ha passat pel cap! Hi ha gent passejant pel carrer, és cert, però estem passant la pandèmia encara i en sortirem plegats d’aquesta crisi.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *