L’Ajuntament ja tramita el pla per salvar Can Vallmitjana amb el passatge que unirà Astúries i Àngel

La comissió de govern de l’Ajuntament ha aprovat aquest dijous la nova proposta de modificació (i forta desafectació) del Pla General en l’àmbit controvertit de Rambla de Prat cap endins del nucli històric de Gràcia, amb la confirmació de la proposta pactada entre el govern de BComú i PSC amb ERC abans del confinament que salva el taller de Can Vallmitjana amb un passatge inferior que connectarà els carrers Astúries i Àngel (a l’altura del número 4 del primer carrer)

Tal com va avançar L’In­de­pen­dent el passat 20 de març (vegeu número 793), el pla per salvar Can Vallmitjana, que darrerament ha motivat una forta campanya de la plataforma Protegim L’illa amb el suport del món de la cultura, s’inspira en altres passatges existents arreu de la ciutat com Sert (entre Trafalgar i Sant Pere més Alt), a la plaça del Pes de la Palla i a Gràcia per preservar el pas cap a les casetes del passatge Conradí, al Camp d’en Grassot.

La proposta de reforma també implica la desafectació de 15 edificis amb 91 habitatges (n’havien estat 107 l’any 2014) entre Rambla de Prat i Torrent de l’Olla i la construcció de quatre promocions públiques d’un total de 65 pisos públics, ja anunciades, a la plaça Anna Frank (13 pisos en substitució d’un bloc que s’enderrocarà a Travessia Sant Antoni 12bis, cosa que permetrà guanyar plaça), al carrer Jaén 14 i 18-20 (amb 8 i 35) i al carrer de l’Àngel (9 habitatges).

Aquesta última promoció d’Àngel ha estat la més polèmica en els últims 18 mesos, no només perquè lligava amb el problema de Can Vallmitjana, sinó perquè la plataforma Protegim L’illa hi ha plantat batalla rebutjant fins a quatre propostes del nou bloc i per salvar el plataner interior, que se salvarà. Els veïns asseguren que el plataner no té garantida la salvació i que Can Vallmitjana també és la part de baix.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *