L’alberg del Coll allarga les obres i arribarà a estar tot un any tancat

L’alberg Mare de Déu de Montserrat, al passeig de la Mare de Déu del Coll, més enllà del pont de Vallcarca, ha deixat de veure transitar turistes de motxilla des del passat novembre per l’arrencada d’unes obres de reforma que van obligar a tancar portes amb la previsió d’obertura de finals de juny. Però a quinze dies de la data oficial de finalització dels treballs -30 de juny, que encara llueix al web de reserves de l’equipament-, l’Agència Catalana de la Joventut ja ha confirmat a l’Independent que els terminis s’allargaran molt probablement fins a final d’any.

La reforma de l’alberg, que té com a estendard la magnífica arquitectura modernista i neoàrab de l’edifici principal de la Casa Marsans i que té l’honor de ser el primer dels tres d’aquesta xarxa creat a Barcelona l’any 1983, s’ha centrat en l’edifici adjunt, amb obres centrades en la façana i en la instal·lació de plaques solars, a més de solucionar algunes patologies estructurals de l’edifici que es van detectar en una inspecció que es va fer l’any 2008 per part de l’arquitecte Xavier Serrahima.

L’obra s’ha executat aquests mesos en diferents fases començant per la rehabilitació dels espais interiors, del sistema d’instal·lacions i també de les façanes. Fonts municipals, que al cap i a la fi són els que han hagut d’atorgar la llicència perquè l’edifici pertany a un conjunt de catalogació local B, han explicat que “el pas del temps i l’intens grau d’utilització” ha provocat un deteriorament fins al punt que l’equipament ha quedat obsolet. Aquesta fase, per exemple, ha fet actuar els paletes a la sala d’actes -que en algunes ocasions ha acollit els consells de barri del Coll- o les habitacions i banys, a més de renovar paviments, parets i fusteria. Però la novetat principal ha estat la modernització de les instal·lacions amb la renovació de la producció d’aigua calenta i els sistemes de condicionament tèrmic general amb l’afegit de plaques solars.

La nova data de reobertura i de reincorporació de l’alberg a l’oferta habitual de Xanascat encara és incerta perquè, segons expliquen fonts de la xarxa, les obres es van haver d’aturar a causa de l’estat d’alarma i s’han reprès fa pocs dies, de manera que la previsió d’obertura se’n va almenys fins al novembre.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *