L’audiència pública i el ple limitaran l’accés a la presència de veïns, amb inscripció prèvia

La nova normalitat deixa per a més endavant la representativitat democràtica física completa del Districte de Gràcia i també la capacitat participativa plena que el reglament ofereix als veïns. Ara per ara, l’audiència pública i el ple limitaran la presència de públic a la sala d’actes de plaça de la Vila i el mateix succeïrà en les comissions consultives. Tampoc es podrà reunir en la seva totalitat en un mateix espai el consell plenari -els 17 consellers de Gràcia. Els grups només hi podran enviar un sol representant, i la resta s’ho haurà de mirar per les xarxes socials. Així ho ha determinat l’Ajuntament aquesta setmana en un document de recomanacions per al funcionament dels òrgans dels districtes i quan ja és a punt de posar-se en pràctica a Gràcia aquesta situació en la pròxima audiència pública programada per al 25 de juny, dijous que ve (18.30 h).

Qui vulgui assistir a l’audiència, inclosos els mitjans de comunicació, s’haurà de registrar prèviament a través d’un apartat al web del districte fins que s’exhaureixi la nova capacitat de la sala. Qui vulgui adreçar preguntes, aquestes es recolliran fins a dues hores abans de l’inici de l’acte a través de la plataforma decidim.barcelona o abans de la sessió a la porta si l’interessat ha pogut tenir accés a la sessió. A l’audiència hi seran el president i el regidor del districte, a més de la consellera tècnica, la gerent i el secretari, i els grups hi podran ser de manera voluntària amb un representant. la resta s’ho miraran online.

Més reduït encara serà el desplegament al ple, que a Gràcia el pròxim està fixat per al 7 de juliol. El ple serà semipresencial, amb el president i el regidor, a més del secretari i un representant de cada grup, i el públic també haurà de demanar cita prèvia. A diferència de l’audiència, les intervencions veïnals han d’estar lligades als punts de l’ordre del dia i s’han de demanar anticipadament.

Finalment només hi ha un altre àmbit de participació que s’obri parcialment als veïns: les comissions consultives, que serveixen de preparatori al plenari. En aquest cas hi serà el secretari, el conseller ponent i un portaveu de cada grup, i també es podrà demanar cita prèvia per assistir-hi- De moment, tal com apuntava aquest setmanari la setmana passada, el document ratifica que no hi haurà consells de barri fins després de l’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *