David Vilajoana: “Per pujar a 2a B caldrà jugar bé i tenir sort”

David Vilajoana (Bar­ce­lo­na, 1969), ha aconseguit classificar l’equip per la disputa del playoff d’ascens a la Segona Divisió B, en la segona temporada que dirigeix l’equip. Els escapulats han fet un joc ofensiu, han estat l’equip més golejador, i s’enfrontaran en la primera eliminatòria contra el Terrassa.

Heu acabat la tercera setmana d’entrenaments, com van?
Bé, l’equip està bé físicament i de moment no hi ha sobresalts.

Com van arribar els jugadors? S’ha notat molt l’aturada?
Van arribar bé, penso que s’han cuidat, han estat molt professionals i la veritat és que tots han vingut amb un bon to físic.

Els entrenaments han estat molt diferents dels habituals?
Hem seguit una mica el protocol de pretemporada, és a dir, hem introduït la pilota perquè s’acostumin al seu hàbitat natural i també hem combinat el que és preparació física amb adaptació al medi, és a dir, la pilota com a joc. Vam començar amb dos grups de màxim 15 persones i ara ja estem entrenant amb una certa normalitat, seguint els protocols higiènics.

Ja teniu el Terrassa, el primer rival, molt estudiat?
Hi estem treballant, tenim la sort que és un rival que ja ens hi hem enfrontat dues vegades aquesta temporada, i per tant ja el coneixíem i això és un avantatge.

I quins són els seus punts dèbils?
En té pocs, anava en segona posició per mèrits propis i nosaltres no vam aconseguir guanyar-los en cap dels dos partits (un empat i una derrota), per tant haurem de fer les coses molt bé per passar l’eliminatòria. És l’equip menys golejat de la lliga, per tant és un equip molt sòlid en tots els aspectes, molt equilibrat.

Sabem que es jugarà a Badalona, però encara no sabem si amb públic o sense, què preferiu?
Ens encantaria que pogués venir la nostra afició a animar, és una motivació extra. Segur que seria una sobremotivació i penso que li posaria un punt més de caliu a l’eliminatòria.

Tenint en compte que l’Europa no li val l’empat, s’afronta diferent el partit?
No, nosaltres cada partit sortim a guanyar, el nostre estil de joc és ofensiu que busca la porteria contrària, i des del punt de vista de l’especulació això ens ho facilita perquè només hem de preparar el partit per anar-lo a guanyar, no tenim cap altra alternativa.

L’Europa suma cinc playoffs en vuit anys, però sense sort, això és una pressió afegida?
No, el que ha passat anteriorment em preocupa poc. Em preocupa el que puguem fer ara, intentar fer-ho millor que el contrari, fer bé les coses i tenir un pèl de sort.

Aquests partits tenen un component emocional especial, això també s’entrena?
Hi ha un component de mentalització que és important treballar-lo, però és més un exercici personal de cada jugador. Tenim una barreja de gent jove amb gent més veterana, i molts amb experiència de jugar partits importants. Qualsevol eliminatòria on hi ha alguna cosa important en joc és un factor important, però espero que això no sigui el que ens freni, sinó que ens faci gaudir del joc, de les oportunitats i poder aconseguir la victòria.

A l’Hospi i al Sant Andreu els esteu mirant de reüll o si tot va bé ja tindreu temps?
Tindrem menys temps perquè només tindríem una setmana per preparar el partit. Segur que qualsevol dels dos seria un rival duríssim, però ja ho signàvem ara perquè voldria dir que hem guanyat el primer partit.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *