L’audiència pública semipresencial arrenca a mig gas centrada en urbanisme i convivència

Molts no s’havien vist físicament en quatre mesos, alguns s’havien tallat la barba i faltaven veïns habituals que no es van voler sotmetre a la penitència de la reserva prèvia. Però la primera audiència pública després de l’estat d’alarma, semipresencial i amb només sis intervencions, va completar-se aquest dijous amb l’urbanisme i aspectes de convivència diversos com a temes estrella. A la sala, de fet, només hi havia 24 persones, entre govern, dirigents de partits, tècnics, veïns i aquest periodista, i a la transmissió la punta d’audiència no va arribar a la trentena.

La primera a donar una notícia, però, va ser la gerent, Pilar Miràs, que en la primera intervenció veïnal sobre els voluntaris de l’hospital de campanya del CEM Guinardó va apuntar que tot el material, desmuntat totalment des del 12 de juny, “s’ha inventariat per si cal tornar-lo a fer servir”.
Després ja li va tocar al regidor, Eloi Badia, que responent a Gràcia On Vas i Salvem l’Alzina sobre el futur de l’Abaceria, les casetes d’Encarnació i la reforma en l’àmbit de Rambla de Prat, va obrir la porta a un súper cooperatiu al primer espai però va advertir que les obres s’allargaran fins al 2023 i que en el tercer espai sí que “hi ha marge” per obrir l’interior d’illa d’Astúries a l’ús públic.

Dues intervencions més van fer el silenci (fàcil) a la sala: la del president de l’Europa, Víctor Martínez, que va ensenyar fotos de l’estat de la gespa al Nou Sardenya i que va rebre com a consolació el compromís de canvi l’agost de 2021 quan ja estava pressupostada la partida per enguany. L’altra, la d’una propietària d’una immobiliària a Sant Salvador, que totes les nits de diumenge a dilluns rep pintades i excrements a la persiana del local.

Ple el 7 de juliol, i abans torna la comissió d’habitatge. El calendari participatiu agafa embranzida no només amb el ple semipresencial sinó també amb la recuperació dijous que ve de la comissió que es va constituir el passat febrer per pactar mesures contra la gentrificació. La sessió serà virtual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *