El Districte accepta guanyar un interior d'illa públic en la reforma de l'àmbit Rambla de Prat

Societat

La pressió dels veïns per retocar la desafectació i els pisos públics en l'àmbit de Rambla de Prat ha tingut sort diversa aquesta setmana i el debat es tancarà aquest divendres al ple de Barcelona amb l'aprovació provisional del nou pla (91 desafectacions, quatre blocs d'habitatge socials, obertura i connexió dels carrers Astúries i Àngel i conservació parcial del taller Vallmitjana).

D'una banda, el Districte ha acceptat la proposta de la plataforma Gràcia On Vas de generar un interior d'illa públic en la promoció d'habitatge social de nou pisos que es farà al carrer de l'Àngel 16. "Té sentit; seria obrir un nou espai públic; hi ha marge i em sembla interessant", va apuntar el regidor, Eloi Badia, dijous a l'audiència pública.

D'altra banda, Esquerra ha anunciat aquest dijous que no es mou de la proposta oficial amb arguments contra el decreixement d'habitatges de 9 a 5 i el manteniment del cul de sac que defensava la plataforma Protegim L'illa, un cop ha tornat a analitzar la qüestió amb la nova proposta veïnal.

D'altra banda, un col·lectiu okupa ha entrat aquesta setmana a una de les finques afectades, a Travessia de Sant Antoni 12, on l'Ajuntament va concedir una llicència de gran rehabilitació (vegeu L'Independent núm. 790) i on l'enderroc del bloc ha de donar pas a un nou edifici més alt però més estret amb entrada per la placeta Anna Frank, cosa que comportarà l'ampliació de la plaça. El col·lectiu, La Pedrada, ja ha començat a mobilitzar-se.

"El nyap ha vençut a Protegim L'Illa". La plataforma de veïns que no ha acceptat la reforma en l'àmbit de Rambla de Prat ha abaixat els braços aquest dijous afirmant "demà serà un dia molt trist", després de conèixer el posicionament d'Esquerra i la majoria inamobible que votarà al ple aquest divendres els canvis. "Donem les gràcies a tota la gent que ha entès que per tenir habitatge social no cal destruir verd, patrimoni i densificar. Moltes gràcies", han conclòs.