NunArt Gràcia, encara sense data d'obertura, cancel·la el festival de creació emergent

Cultura

La reobertura i represa de les activitats culturals s'està produint a Gràcia de manera esglaonada però no tots els espais o entitats s'hi poden adaptar a la "nova normalitat". És el cas de nunArt, un centre de creació artística amb tretze anys de trajectòria i que, per ara, ha suspès totes les activitats, inclòs el nunOff, un festival pluridisciplinar que enguany celebrava al juliol dotzena edició al claustre de l'Oratori de Sant Felip Neri. "Tot i que en un principi vam allargar la convocatòria fins a l'1 d'abril, després ja vam veure que no podríem celebrar-ho", explica Clara Bes, l'única membre fundadora que queda a l'actual equip de nunArt.

Després de tancar les seves instal·lacions i suspendre tota l'activitat, el centre va engegar una campanya d'abonaments per intentar mantenir el projecte i amb la intenció de continuar oferint activitats "i generant espais oberts a la creació artística", tal i com van difondre a les xarxes socials. Amb la incertesa sobre quan i com podrà el centre reprendre l'activitat regular, han decidit posar en pausa aquesta campanya i prendre's un temps de "reflexió" per decidir com encarar el futur i reprendre la temporada de cara al setembre. En canvi, nunArt Guinardó ja ha pogut obrir portes i ha reactivat els tallers i els intensius. "Allà l'espai és molt més gran i per les seves característiques permet aplicar totes les mesures i treballar sense problemes", assegura Bes.

Durant els seus 13 anys d’existència nunArt Gràcia i l'associació germana, nunArt Guinardó, s’han consolidat com a espai artístic local i internacional de desenvolupament del teixit escènic, formatiu i creatiu. L'Associació nunArt va ser fundada per Mariona Castillo, Gisela Creus, Miquel Barcelona, Clara Bes i Gemma Martínez.

13 anys de trajectòria. L'entitat gestora de nunArt Gràcia, l'Associació nunArt, va ser creada el 2007. L’equip actual de gestió de nunArt Gràcia, responsable d’idear i coordinar l’activitat que s’hi duu a terme, així com de vetllar per fer el projecte sostenible, està format per Núria Navarro, Clara Bes (l'única membre fundadora que queda), Mar Bravo i Hansel Nezza.