Districte i Fundació Festa Major replantegen els espais d’activitats i aspiren a unificar els alternatius

La Festa Major de Gràcia 2020 ja no té marxa enrere, un cop el patronat de la fundació ha aprovat el pressupost aquest dilluns amb només quatre vots en contra i amb la confirmació que hi haurà cinc comissions de carrers que no faran cap tipus de programació interna ni externa (Fraternitat de Baix, Tordera, Rovira, Berga i Progrés).

Més enllà de reiterar en la reunió el caràcter simbòlic enguany del guarnit -només 20 metres de sostre i res de concurs oficial-, la Fundació Festa Major ha concentrat en els últims dies els retocs sobre el primer protocol pactat amb el Districte i presentat als carrers (vegeu núm. 803) en un replanteig dels tres escenaris apuntats com a únics. Aquell protocol, que ja deia que no hi hauria escenaris als carrers, apuntava la plaça del Sol com a espai d’arts escèniques, la plaça de la Vila per a les activitats de cultura popular i la placeta Manuel Torrente per a les activitats infantils.

Ara el canvi és de replanteig a la baixa cap a places menys cèntriques, amb més capacitat de control d’aforament i accesos, i amb la inclusió en el debat d’un espai unificat per a les quatre comissions de festes alternatives que ja s’ha plantejat com a idea als representants del Casal Tres Lliris, Festes Llibertàries de John Lennon, Carrer Sant Pere Màrtir-La Torna i Comissió de Festes Populars de plaça Raspall.

Tal com va apuntar a Ràdio Gràcia aquesta setmana la presidenta de la Fundació Festa Major, Carla Carbonell, hi haurà un espai d’activitat gestionat per la Fundació (amb possibilitat d’un segon per a les activitats infantils), un de segon gestionat pel Districte i un de tercer per als alternatius. La traducció d’això en ubicacions concretes, segons ha pogut saber aquest setmanari, apuntaria cap a Joanic com a espai de la Fundació i el Districte hauria triat Dones del 36, mentre que el Districte hauria fet una proposta oberta als alternatius perquè triïn un dels quatre espais que ja utilitzaven l’any passat (placeta interior de l’Espai Jove, plaça John Lennon, carrer Sant Pere Màrtir o plaça Raspall.

També en aquesta línia de concreció d’espais hi ha el Festigàbal, que en els últims sis anys s’ha fet a la plaça de la Sedeta. Després de la proposta llançada per l’Heliogàbal i el festival Error! Fest de plaça Rovira de programar quatre dies junts a la Sedeta, el Districte s’inclina per autoritzar aquesta celebració però fora dels dies de Festa Major (15-21 agost), una possibilitat que ja oferien els programadors del Festigabal i de l’Error! Fest.

Els balcons guarnits, ara amb premi econòmic. El 22è concurs de balcons i portalades guarnides, en un any on els carrers faran un pas enrere per motius de seguretat sanitària, agafa relleu i ja s’està promocionant des de les xarxes de la Fundació. “Faràs vëinat, donaràs alegria a la Vila i podràs guanyar fins a 400 euros!”, diuen a l’organització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *