Les botigues històriques culminen el canvi a forns, súpers ‘eco’ i sales d’actes

Gràcia viu un rebrot de botigues que obren i tanquen en plena sortida del confinament, però els indrets més significatius històricament són aquells on hi ha hagut un comerç centenari o quasi centenari, com són els casos d’espais tancats fa almenys un lustre com Camiseria Pons, la pastisseria La Colmena o la lampisteria Luz y Fuerza. Totes tres han conservat per normativa municipal la façana històrica i alguns elements interns.

Després de l’obertura d’un nou forn de la cadena Cal Moliné aquest juny on hi havia hagut fins al febrer de 2015 la camiseria Pons (Gran 49), un dels espais immobiliàriament més llaminers de Gràcia, la pastisseria La Colmena, al Pla d’en Salmeron, ja llueix el rètol de la cadena de súpers eco Ametller Origen. L’establiment, que encara conserva el negoci inicial de la plaça de l’Àngel a Ciutat Vella, va tancar portes el febrer de 2016 després de 99 anys d’activitat i la seva amplitud a peu pla i a soterrani -a més dels lloguers en aquesta zona- n’havia dificultat el relleu. El nou Ametller obrirà a mitjan agost, segons el que ha comunicat l’empresa als treballadors de l’altre establiment més proper, al carrer Gran, que no tancarà.

Encara en aquest àmbit de comerços històrics, desde l’1 de juny s’ha activat com a sala d’actes privada, punt de recollida de paquets i coworking l’antiga lampisteria Luz y Fuerza d’Amadeu Carbonell, al carrer Llibertat 52. Obrint cada dia per donar a conèixer l’espai, Raúl Blangino ha enllustrat el local amb imatges pop i mantenint el mostrador, l’aparador i prestatges originals per acollir des d’exposicions fins a presentacions de llibres. “Jo hi visc a fins, com ho feia la família Carbonell, que encara són els propietaris, i ara m’imagino el nou espai com un intercanvi: no cobraré per acollir els actes però de pas el promocionaré”. A la façana, la torxa i les dues dinamos del mosaic s’han retocat però llueixen com mai.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *