Les persones amb pensaments bonics no poden ser mai lletges

Cultura

Ja pots tenir un nas increïble, la boca torta, una gran papada o dents de conill, si tens pensaments bonics et brillaran a la cara com els raigs del sol i seràs una persona encantadora". Aquest fragment de Roald Dahl de Els culdolla (1980) és l'apunt final del llibre Lletjos i lletjes?, publicat per El Cep i la Nansa, on es recullen 45 cares il·lustrades per Gusti i acompanyades d'un poema de la Lola Casas. I el llançament del llibre ha resultat l'ocasió perfecta per fer un taller diferent amb infants. La Sendak ha encetat aquesta setmana la seva programació d'activitats amb la presentació de la col·lecció Akipoeta aquest dimecres a l'espai de Córsega, amb la presència de l’editora d’Akiara Books, Inês Castel-Branco, i l’editora d’A buen paso, Arianna Squilloni. Això sí, amb inscripció prèvia, per tal de controlar l'aforament i preparar la llibreria per a la primera activitat presencial després del confinament.

I divendres 3 de juliol a les 18 h és el torn de la sessió virtual, una trobada que ha calgut d'un procés previ. Durant aquests dies, nens i nenes omplien un formulari dient una característica especial seva perquè així la Lola pogués escriure una poesia per a cada un i compartir-la el dia de la trobada. Amb la inscripció, la llibreria enviava una cartea de Lletjos i lletges? com a regal. I en Gusti dibuixarà en directe per mostrar com crea les cares dels nens i les nenes. Deliciós.