Nova data per a l'inici d'obres dels pisos de l'antiga Quiron, segon trimestre de 2021

Societat

La taula d'habitatge que es va constituir al febrer com a seguiment de l'anomenat Pacte de Gràcia contra la Gentrificació ha apuntat aquest dijous noves dates ja recalendaritzades de les noves promocions d'habitatge protegit i dotacional, amb especial rellevància pel que fa a les previsions de l'illa Quiró d'equipaments, a l'avinguda Mare de Déu de Montserrat, que el Districte anuncia ara per al segon trimestre de 2021 en l'inici d'obres.La promoció, de 85 habitatges per a gent gran i onze unitats de convivència i equipaments als baixos, es va presentar per primera vegada el 2015 amb un projecte de 100 pisos.

També en el mateix capítol la comissió ha fixat l'inici d'obres de l'altra promoció prevista a la carretera de Sant Cugat 26, que ha estat molt criticada en els últims mesos per l'Associació de Veïns Vallcarca-Penitents, una mica abans, per al primer trimestre del 2021. Tant l'una com l'altra promoció encara es troben en fase de redacció de projecte. L'únic moviment de terres en aquest àmbit de l'habitatge públic segueix estant centrat a l'avinguda Vallcarca 93-95, en el nou bloc inicialment previst per a reallotjats del pla Vallcarca.

La comissió, d'altra banda, ha presentat xifres tambe de l'evolució sempre creixent dels sol·licitants d'habitatge públic, que a Gràcia ja han arribat l'any 2019 a les 2.767 inscripcions a l'Oficina d'Habitatge quan l'any 2015 eren un miler menys, 1.787, i no han parat de pujar des d'aleshores. Per barris, Vila de Gràcia lidera aquestes sol·licituds amb 1.233 peticions, Grassot en té 759, Vallcarca 297, la Salut 287 i el Coll 191. Es dóna la circumstància que l'Oficina d'Habitatge no ha pogut reprendre encara l'activitat després de la pandèmia -i és l'única tancada a la ciutat- per problemes en tràmits de seguretat i salut pública.