Adéu a l’arquitecte i activista Manuel Giralt

Amics i família han acomiadat aquest dimecres al Tanatori de Sant Gervasi l’arquitecte Manuel Giralt, que va morir dilluns al vespre als 69 anys -n’estava a punt de fer 70 el pròxim 7 d’agost- després d’una llarga malaltia. Giralt, amb una llarguíssima trajectòria sobretot al costat del seu soci Jordi Rogent des de l’any 1973 a Giralt Rogent Arquitectes, també tenia un vessant d’activista local àmpliament reconegut com a veí del carrer Betània al barri dels Penitents i com a dirigent veïnal i expresident de l’Associació de Veïns Coll-Vallcarca, ja que també havia residit a l’avinguda del Coll del Portell.

“Era una persona tan íntegra que no hem firmat mai cap paper després de tants anys de col·laboració professional; només amb la paraula ja n’hi havia prou”, explica Jordi Rogent, que recordava en conversa amb L’Independent els inicis amb Giralt des de 1969 “primer a l’Escola d’Arquitectura i després al despatx de Manuel Ribas Piera fins a tenir el nostre despatx”.

Giralt i Rogent es van especialitzar en urbanisme i protecció del patrimoni i en el seu extens catàleg de projectes fets hi ha la definició del conjunt històric de la Colònia Güell o els barris antics de Castell d’Aro, Hostalric, Amer o Anglès, els plans de protecció de Sitges o Gavà, i obres de rehabilitació com el Palau Falguera de Sant Feliu o de nova planta com el camp de futbol del Palamós. L’últim projecte va ser el pla especial de la colònia Borgonyà, a Sant Vicenç de Torelló.

Un altre company vinculat a la trajectòria inicial de Giralt, Francesc Gruatmoner, ha definit l’arquitecte com “un apassionat del seu ofici i destacat precursor de la conservació del patrimoni històric”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *