L’Europa afronta amb optimisme la cinquena promoció en vuit anys

L’Europa ha estrenat el vídeo motivacional de cara el playoff d’ascens, on es poden veure diversos jugadors de la plantilla dormint, però al mateix temps se’ls hi escapa un somriure. Tenim un somni… i el volem fer realitat!, és el títol del vídeo que s’ha fet viral a les xarxes socials acompanyat pel hashtag #a180minutsDe2B, i que serveix per animar a l’afició escapulada, acostumada a viure promocions d’ascens, però massa sovint amb un final trist.

Serà un playoff diferent, es necessitaran tan sols dos partits per assolir l’ascens, no caldran viatges incòmodes a Aranda de Duero, a Ejea de los Caballeros, o Mutilvera, i és que des que les promocions d’ascens a la Segona Divisió B es van instaurar la temporada 90/91, l’Europa és l’equip català que més cops ha aconseguit classificar-se (10) de les 30 edicions totals, però malauradament només la temporada 93/94 va acabar el camí en ascens de categoria. En total, l’Europa és l’equip català que més jornades de lliga regular ha ocupat posicions de promoció d’ascens durant la temporada, 280 vegades, en total ha disputat 40 partits de playoff, dels quals n’ha guanyat 13, n’ha empatat 14 i n’ha perdut 13. Ha marcat 42 gols i n’ha encaixat 45.

Uns números millorables i que poden canviar aquest mes de juliol en què serà el cinquè playoff en les últimes vuit temporades. Només 180 minuts separen els escapulats de l’ascens, Terrassa i el vencedor de l’eliminatòria entre L’Hospitalet i el Sant Andreu són el camí marcat. L’Europa té una oportunitat d’or per tornar a una categoria on només ha competit una vegada en tota la història, va ser la 94/95.

L’Europa ha disputat contra el Terrassa 86 partits oficials, el primer va ser el 9 de juliol de 1916, en un partit d’ascens a la màxima categoria del Campionat de Catalunya al camp del Barça, que va acabar 5 a 2 favorable als egarencs. Dels 86 partits oficials, l’Europa n’ha guanyat 39, el Terrassa ha estat el vencedor en 28 ocasions i els partits han acabat en empat en 19 ocasions. La golejada més contundent de la història dels duels entre els dos equips va ser el desembre de 1927 quan l’Europa va guanyar per 8 a 2.

El partit de playoff contra el Terrassa serà el diumenge 19 de juliol a les 20 hores, al Municipal de Badalona, però a porta tancada. Es podrà veure per Footers.

David Prats fitxa Òscar Milla com a responsable de campanya i comunicació. El candidat a la presidència de l’Europa, David Prats, ha anunciat a les xarxes socials la incorporació d’Òscar Milla com a responsable de campanya i comunicació per a les pròximes eleccions a la presidència de l’Europa. Prats ha destacat que Milla té “una llarga trajectòria en entitats esportives, i també és un gran coneixedor del futbol català”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *