Canela obre la via judicial després que l’Ajuntament ja tingui la resolució ferma de tancament

La batalla legal pel tancament de la discoteca Canela, l’antiga i històrica sala KGB, reeviscola i no s’atura malgrat que aquesta setmana s’ha completat la via administrativa que va obrir l’Ajuntament el passat desembre sota l’argument que “el titular de la llicència d’activitats no és el mateix que n’està exercint la gestió”. Dilluns a les 12 del migdia els tècnics municipals haurien d’haver precintat l’espai, però els advocats de Triskel Canela, l’actual empresa gestora, ha obert la via judicial davant del jutjat contenciós administratiu númro 5 de Barcelona i el jutge ha admès l’aplicació d’una mesura cautelarísima per evitar de moment el tancament.

Els gestors de Triskel Canela el passat gener van argumentar que els tres socis que la tardor de 2019 van comprar Triskel Canela a Francisco Marín, que va reobrir l’espai el 2014, ja figuren com a administradors -un ja era soci de Marín- i asseguren que ja van culminar el procés d’absorció de Setraspa S.L., l’empresa de Lluís Llobet que fins ara havia figurat com a propietària de la llicència des dels temps del KGB.

Els serveis jurídics de l’Ajuntament, no obstant, han conclòs en sentit contrari apuntant que de fet “el local actuava sense llicència”. Fonts municipals també esmenten que la sala no va tancar malgrat l’ordre de cessament que havien d’aplicar en deu dies a partir del 6 de març, que no era ferma i que es va veure perjudicada per l’aturada administrativa de tots els proceediments tècnics com a causa de l’estat d’alarma. Un cop superada l’etapa del confinament, Canela va reobrir amb menys aforament i amb mesures de distanciament intern. Aquella nit, la Guàrdia Urbana va aixecar acta de la reobertura. La plataforma Afectats Canela ha apuntat que seguirà demanant el tancament definitiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *