Una avaria elèctrica atura el símbol de la independència de Gràcia

En passar per la plaça de la Vila o fins i tot des de la veïna plaça del Sol aquests dies de confinament s’ha sentit més que mai el campanar, símbol de la independència de Gràcia, de la Revolta de les Quintes, de punt de trobada intergeneracional actual… Però el silenci de les campanes ha tornat i això ha fet aixecar el cap a alguns lectors que, a través de les xarxes han demanat a L’Independent el perquè, i la resposta és una avaria elèctrica. El rellotge del campanar es va quedar clavat a les 11.10 hores la setmana passada.

L’avaria elèctrica arriba en mal moment perquè justament aquest dilluns 6 de juliol s’ha commemorat el 170è aniversari de la independència de Gràcia, la que va durar més de les tres reconegudes, la que va arrencar el 1850 i només es va aturar per l’annexió global de 1897 de municipis del pla de Barcelona a la capital. En aquell 1850 el campanar encara no hi era: es va aixecar com a campanar civil a partir de 1864, va ser el símbol de la Revolta de les Quintes el 1870 i es va restaurar dels danys el 1882.

Fonts municipals han explicat que l’avaria elèctrica és “aliena” a l’Ajuntament de Barcelona. “Ens hem posat en contacte amb la companyia perquè la incidència es resolgui tant abans com sigui possible. Un cop que es restableixi el subministrament amb normalitat, el rellotge es posarà en hora de nou”, han explicat.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *