El Coll-Vallcarca es queda sense el local on acollia tot el material del còmic

El Grup d’Estudis Coll-Vallcarca ha anunciat aquesta setmana el que consideren una notícia nefasta: el local de l’avinguda Vallcarca on guarden el material del Museu del Còmic i la Il·lustració de Barcelona des de fa cinc anys s’ha posat a la venda. El portaveu de l’entitat, Josep Callejón, ha posat sobre la taula tres alternatives: la primera (“és la utòpica”), que l’administració reconverteixi l’edifici de Balet i Blay (ubicat al passeig Mare de Déu del Coll, 40) en un centre d’interpretació del còmic i la il·lustració, tal i com recordava l’Independen de la setmana passada. La segona opció seria que “alguna entitat o persona disposés d’un espai no gaire gran on es poguessin emmagatzemar unes tres-centes caixes, plafons i estris durant un temps indefinit”. I la tercera: abandonar el material al costat dels contenidors, “un treball de recerca, restauració, classificació, exposicions, col·leccionisme, contes, auques, cromos, biografies, un patrimoni on hi ha les primeres historietes dibuixades als segles XVIII -XIX, els tebeos de la República, els còmics en català durant el franquisme, etc”, lamenta Callejón.

L’entitat gracienca porta els darrers anys lluitant perquè es desenvolupi un projecte vinculat al còmic que recull bona part de la història de Bruguera i del barri. Tot aquest material, ara, es troba en perill. Per a Callejón, perdre’l “seria un veritable atemptat no només al món del còmic sinó a la cultura”.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *