ERC elegeix Pep Creus com a president a Gràcia en lloc de Toni López

Política

El congrés de districte de Gràcia d'Esquerra Republicana s'ha reunit aquest dijous al vespre per elegir com a nou president el fins ara secretari de Comunicació i Acció Política, Pep Creus Vidal, en tant que nou president local en substitució de Toni López, que tanca una etapa de cinc anys llargs al front de l'agrupació local. López seguirà a l'executiva com a secretari d'Atenció a la Militància, un càrrec que fins ara tenia Àngel Làzaro, el qual passarà a gestionar la secretaria de Dinamització i Entorn.

La nova executiva, que internament s'ha definit com a "continuista" perquè manté Olga Hiraldo com a portaveu del grup municipal i secretaria general, té en tot cas algunes cares recuperades com la de l'exconsellera de Gràcia entre 1999 i 2006 Dolors Martínez, i la sortida de l'actual consellera Núria Pi, que en les últimes setmanes s'ha especulat que podria fer el pas cap a una candidatura per dirigir el Club Esportiu Europa.

La militància ha refrendat l'única candidatura de Per Creus Vidal, després que la comissió organitzadora del congrés local, celebrat a l'ACIDH, hagués validat 72 avals dels nou necessaris a favor de la llista. L'últim relleu de president va tenir lloc el novembre de 2015.