Casa Anita suspèn la Trobada d’Il·lustradors i Gràcia tindrà un Sant Jordi d’estiu de mínims

La versió gracienca del Dia del Llibre i la Rosa del proper dijous 23 de juliol -el Sant Jordi postconfinament proposat pel gremi del Llibre i de Floristes de Catalunya- tindrà poc moviment, en vista de la decisió de bona part de les llibreries del districte. Ja ho deia l’equip de Taifa a finals de juny: el dia 23 de juliol no és Sant Jordi, descartant qualsevol activitat extra per aquell dia que a més impliqués l’aglomeració de gent. O la propietària de Le Nuvole, enfocada a planificar futures activitats per impulsar el sector. Però més enllà de l’opció de cada establiment de muntar parada o no davant de la llibreria, els dos actes estrella del Sant Jordi gracienc dels darrers anys, la Fira de Llibreters a la plaça de la Vila i la Trobada d’Il·lustradors a Pla de Salmerón, no tindran lloc el proper dijous.

Com ja va anunciar l’Independent la setmana passada, només La Memòria té la intenció de sortir a la plaça de la Vila davant del seu establiment, a més de tenir una altra parada a Passeig de Gràcia, eix central de la jornada, perquè van fer la sol·licitud en el seu dia. Pel que fa a la Trobada d’Il·lustradors, que ja va tenir una versió virtual a l’abril, Casa Anita ha decidit finalment no organitzar-la, tot i que tenia intenció de fer-ho fa unes setmanes i havia iniciat els tràmits amb l’administració. Descartada, doncs, la Trobada, la popular llibreria especialitzada en infantil i juvenil està decidint ara si surten amb parada al Pla Salmerón, que és el lloc que han demanat a l’Ajuntament perquè el carrer Vic és “força estret i una taula al carrer deixaria molt poc lloc als vianants”, assegura Oblit Baseiria.

La llibretera gracienca confessa que la llibreria estarà oberta però el tema parada el decidiran la setmana vinent “segons vagin les coses, ja que canvien molt d’un dia a l’altre”. Les llibreries van recuperant les activitats culturals presencials a poc a poc, però encara amb moltes restriccions i mesures de seguretat, i depenent de l’espai de cadascuna. A Casa Anita, per exemple, la passada setmana es va poder fer la presentació de Núvols al cap, d’Elena Val, al pati de la llibreria; o algunes il·lustradores convidades a la #trobadadigital -com ara la Carme Solé- van signant els llibres que es podien comprar per Sant Jordi la setmana del 23 d’abril, però ho fan sense públic, i la llibreria ja gestionarà l’entrega.

Així doncs, donades les circumstàncies i el clima d’incertesa dels darrers dies, moltes han decidit, com ara Atzavara, la llibreria del carrer Escorial, no fer parada a fora ni tampoc programar cap signatura.

Malgrat que el sector es va mantenir actiu i present durant els mesos que van haver d’abaixar persianes, algunes no han pogut sostenir la tornada, com és el cas del projecte cultural Bookòlic, a Providència, que ha hagut de tornar als seus orígens online.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *