Editorial: ‘Dir adéu a la piscina-llac’

El Parc de la Creueta del Coll ha tornat a protagonitzar aquesta setmana un desagradable episodi de mala praxis de gestió, vinculada novament als problemes que en els últims 18 anys s’han succeït en relació al llac-piscina. Aquest setmanari no existia quan l’any 1999 es va reinaugurar el recinte, que un any abans ja havia estat notícia pel desplom de l’escultura d’Eduardo Chillida, però sí que hem tingut l’oportunitat de fi scalitzar l’activitat municipal en relació a aquesta instal·lació, incloent des de polèmiques microscòpiques com el bar que utilitzava vasos del Museu Militar plens d’aligots franquistes fi ns al projecte mai executat de convertir l’espai en un parc d’aventura durant el mandat de Maite Fandos. Hem tingut la sort de tenir memòria històrica per ser conscients de la difi cultat d’homologar a una piscina el que l’any 1987 es va estrenar com un llac sense més pretensions de ser un refrescapeus i el resultat d’aquesta pretensió, el pas d’un llac-piscina a una piscina-llac, sense entrar en les capacitats de l’empresa que ha executat una reforma integral per valor de prop de 600.000 euros, s’ha consumat aquesta setmana com un sorollós fracàs. Fins a 69 nens i nenes van entrar el primer dia de la reinauguració en la nova instal·lació i en van sortir amb els peus repel·lats en el millor dels casos i ensangonats en el pitjor. Hi ha molts pares i mares emprenyats, i el fet mereix que com a periodistes anem més enllà d’un comunicat ofi cial ridícul i insultant que vincula els talls a “petites pedres” o a la “major sensibilitat” dels peus “en remull durant molta estona”. Hem tingut la sort de saber per què ha passat el que ha passat gràcies a fonts coneixedores dels treballs interns que s’han desplegat, del que va passar ara fa quinze dies quan el terra del llac-piscina es va començar a esberlar en nombrosos punts i com el mosaic es va haver de tornar a fi – xar molt probablement amb la pèrdua d’impermeabilitat del vas i amb la trencadissa de peces que ara han actuat com a ganivets als peus de menors. Algú a l’Ajuntament pretén solucionar aquest merder amb la simple mesura d’un calçat d’aigua, però el que és clar és que, després de 600.000 euros gastats, ningú més es gastarà un euro de les arques municipals per tornar a salvar la piscina del Parc de la Creueta. I ja podem començar a dir adéu a aquest espai de refresc per als barris del nord de Gràcia.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *