Yayo Herrero

per Conxa Garcia

Us vull recomanar, com a mi ho va fer una bona amiga, que l’escolteu a youtube, o que la llegiu. Allò que diu aquesta pensadora, i també com ho diu, em sembla super interessant i potser a vosaltres també. La Yayo Herrero López neix el 1965, a Madrid. És enginyera tècnica agrícola i antropòloga social i cultural, professora d’universitat, ambientalista, activista ecofeminista. Ha estat coordinadora estatal d’Ecologistes en Acció i ha participat en iniciatives socials sobre promoció dels Drets Humans i ecologia social. Col·labora amb mitjans de comunicació com eldiario.es. La recerca de Yayo Herrero se centra en la crisi ecològica actual derivada del capitalisme. I sosté que el propi capitalisme no pot existir sense que existeixi creixement econòmic, però que en un món que té límits, un creixement indefinit és impossible. I diu que en aquest model prevalen els treballs superflus, mentre que els treballs que fan possible el manteniment de la vida humana, com la producció agrícola o el treball reproductiu, estan completament precaritzats o exclosos de tota remuneració. I proposa anar cap a un model econòmic diferent, que tingui en compte la inclusió social de totes les persones i sigui compatible amb la capacitat de regeneració de la naturalesa.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *