Polèmica a l’escola Reina Elisenda per l’obligatorietat de comprar ordinadors

Els preparatius per a la tornada a l’escola al setembre s’estan barrejant aquest any necessàriament amb el debat tecnològic a l’aula però també amb la capacitat de les famílies d’assumir una nova despesa. A l’escola Reina Elisenda, en el marc del seu pla de digitalització, la mesura d’incorporar ordinadors personals a partir de 4t de primària (8-9 anys) i fins a 6è ha generat polèmica entre les famílies, sobretot per la despesa de 750 euros que s’haurà de pagar durant tres anys a través d’un sistema de rènting. Al quart any l’alumne ja tindrà la màquina en propietat.

L’escola va notificar la mesura el passat 3 de juliol a través de la seva newsletter interna i quatre dies després ha hagut de fer una circular de sis pàgines amb aclariments pel “malestar en algunes famílies”. “Si haguéssim pensat per un sol moment que la decisió pot perjudicar els vostres fills i filles, no l’hauríem pres”, apunta.

Les famílies, per exemple, han demanat explicacions pel cost, que suposarà 24,5 euros més al cost de l’escola (uns 400 euros llargs mensuals, incloent dinar), però també han criticat que no s’opti pel programari lliure i hi ha hagut dubtes sobretot pels alumnes de 6è que no continuin a l’escola Virolai.

Els ordinadors es lliuraran la primera setmana de curs i es quedaran a l’escola guardats. L’escola ha demanat un “vot de confiança” com a conclusió de l’operació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *