Desallotjament parcial a Ca l’Espina

Agents dels Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dimecres al matí i per ordre del jutjat d’instrucció número 25 de Barcelona els baixos i el pati de Ca l’Espina, l’immoble okupat des del passat 4 de gener i que s’ha convertit en un nou símbol dels moviments socials de Gràcia, continuador de la línia específica engegada amb Ca La Trava, a Travessera de Gràcia, i Ka La Kastanya, a Torrent de les Flors.

Els fets s’han succeït cap a les vuit del matí, quan el desplegament policial s’ha fet present a l’entorn de l’estació de metro de Fontana i els propietaris, la família Fradera, han accedit a l’espai a peu de carrer de l’edifici amb el suport dels Mossos. Els moviments socials han protestat pel que han considerat un “desallotjament il·legal i sense previ avís”. “Ens han amputat brutalment una part viva del nostre projecte, el CSO”, diuen.

L’ordre de desallotjament d’aquesta peça, desvinculada del procés de petició de desallotjament de la resta de l’edifici i del procés penal que també s’ha vist aquest dilluns i que la propietat ha interpretat com “un mer tràmit”, estava aprovada des del passat mes de març amb data oberta. Segons consta a la sentència, “l’immediat desallotjament del local comercial” i “l’immediat lliurament de la possessió a la propietat” s’havia de fer en horaris diürns .

La sentència també especifica que la propietat havia de facilitar els mitjans per evitar una nova okupació i també instava Mossos a identificar els okupants presents en el moment del desallotjament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *