El Jove Regina finalitza els tallers creatius per a infants i es prepara per obrir al setembre

Cultura

L’única activitat que el Jove Teatre Regina ha pogut fer des que van tornar a aixecar la persiana després de tres mesos de tancament ha estat el taller creatiu, una iniciativa impulsada per la sala del carrer Sèneca fa cinc anys per mostrar els infants com són "les entranyes del teatre". Ara, amb la porta tancada de nou per al públic, el Regina prepara la temporada vinent tot esperant que puguin tornar a programar al setembre. De fet, ja tenen data i obra enllestida: El misteri de Houdini, dissabte 19 de setembre; una barreja de màgia, scaperoom i teatre.

Els darrers mesos no han estat gens fàcils. “Si el teatre ja està estigmatitzat, imagina el teatre infantil i familiar, amb tot el debat sobre quins són els col·lectius de més risc”, explica Mariona Campos, directora del Regina. “El teatre familiar ha patit molt”, clou l’actriu i responsable de la sala gracienca. Per això, des d'un primer moment treballen perquè l'espai compleixi totes les normatives i el públic s'hi senti segur. A més d'aquest protocol de prevenció, el nou sistema de venda d'entrades grupal incorpora el bloqueig de les butaques properes per garantir la distància. "Nosaltres hem fet tots els deures, i molt ben fets, per això defensem que la cultura és segura", afegeix Campos. Per a la directora del Regina, "el desprestigi actual dels espais culturals és molt fort perquè estàs obligant a tancar-los però en canvi els bars no". Tot i que durant el confinament l’equip del Regina va aprofitar per seguir en contacte amb espectadors i clients a través de propostes per fera casa, Mariona Campos confessa que “no estaven preparats pel teletreball”. Així doncs, tornar a la sala de teatre per dur a terme els tallers creatius va reactivar de nou l’equip: “en una setmana han de preparar una obra de teatre i el divendres fan l’estrena, viuen el procés complet, escenografia, il·luminació, d’aquí poden sorgir futurs actors o no, però és una manera de crear públic”, explica Campos. Per a la tornada al setembre, el Regina està enllestint aquests dies la nova temporada, que obrirà amb el Misteri de Houdini en part perquè el format de l’espectacle (amb grups reduïts) també garanteix el compliment de totes les mesures de seguretat. “Ha estat complicat però seguirem”, conclou Campos.

Narració, màgia i música al pati de la Casa dels Contes. La programació cultural ha seguit activa tot i les restriccions i alguns espais, com la Casa dels Contes, mantenen aquests dies el cartell del cap de setmana, amb funció aquest divendres de contes prohibits amb 'El sexe no beneït', amb Albert Estengre. I dissabte 25 de juliol, espectacle familiar amb 'La biblioteca Màgica de Matilda'. La reserva és obligatòria, així com la mascareta i la distància.