Travessia de Sant Antoni elabora un sostre simbòlic reutilitzant material anterior

T ravessia de Sant Antoni participa a la Festa Major amb un guarnit sense tema per primer cop des de la seva constitució, ara fa set anys. Això no obstant, si n’hi hagués d’haver un, seria la incertesa, ja que durant els últims mesos aquesta sembla haver estat la conditio sine qua non per a tothom, sobretot si l’objectiu és organitzar una Festa Major en plena recaiguda per la Covid-19.

En aquesta línia els veïns es guien amb les notícies que es publiquen respecte als contagis i les mesures que pren la Generalitat i això no obstant tots segueixen amb la voluntat de fer les celebracions d’enguany, encara que sigui a petita escala. Per poc que puguin seguiran fent la traca inicial i final, posaran les banderes i el guarnit del sostre per mantenir la tradició, malgrat que el concurs estigui cancel·lat.

Durant el confinament els veïns van mantenir el contacte amb videotrucades, a través de les quals feien concursos de paelles, TikToks i molt més. Malgrat els esforços per mantenir l’activitat del carrer encara que fos virtual, entre alguns membres va resultar més complicat comunicar-se mitjançant les pantalles i, amb el pas dels mesos, la motivació a seguir connectat va minvar.

A l’inici es va valorar l’opció de fer el guarnit que tenien pensat per aquest any però amb menys complexitat, i tanmateix, van decidir que, reduint la idea, l’estaven malbaratant. Després de diverses reunions entre els veïns, es va decidir posar la creació del guarnit en pausa fins al dia 11 d’agost. A partir d’aquesta data tot segueix endavant segons el que les mesures i les ganes dels veïns permetin.

“Els ànims van fluctuant molt, en un inici pensàvem que era una bogeria que es cancel·lés tot per un virus”, diu l’Oriol. Però tots els veïns van entendre que justament amb la Festa Major de Gràcia el distanciament social seria inexistent, sobretot tenint en compte que els carrers són molt petits i estrets. “Hi ha molta gent que té por i prefereixen no fer res, mentre que hi ha d’altres que voldrien mantenir la tradició”, comenta.

Però malgrat tot, volen demostrar que hi són i que és Festa Major: “A mi em sabria molt greu que Travessia estigués buida, és cert que estem fotuts i no ho estem celebrant com tocaria, però almenys hem fet tot el que hem pogut”, explica l’Oriol. Així que, reutilitzant materials d’anys anteriors i cadascú treballant des de casa seva, evitant així cap perill de contagi, s’ha creat el guarnit de l’any 2020 de Travessia de Sant Antoni.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *