Mozart es converteix en una jungla de colors per rebre unes festes atípiques

Mozart es va coronar com la sorpresa de la última Festa Major. Ni més ni menys que vint van ser les posicions que el carrer va escalar al pòdium de premiats respecte del 2018. La biblioteca 5 minuts després de mitjanit, premiada amb la medalla de plata, va il·luminar ara fa un any les nits de Gràcia, omplint el carrer Mozart de prestatgeries plenes de llibres i relats fantàstics.

Aquest 2020, però, la història ha estat radicalment diferent. Tot i seguir comptant amb els artífexs de la remuntada de l’any passat, el carrer Mozart no podrà revalidar el segon premi per culpa de l’actual crisi de la COVID-19. Amb l’inici de l’emergència sanitària el veïnat va decidir aparcar el guarnit en el qual estaven treballant. Van deixar enrere un projecte desenvolupat i il·lusionant per tornar a començar de zero. A mesura que l’impacte de la pandèmia es minimitzava, al carrer Mozart ja pensaven com gestionarien els milers de persones que, com cada any, passarien per les Festes de Gràcia. Res més allunyat de la realitat.

La comissió de festes de Mo­zart va adonar-se de l’error després de veure la poca participació que van tenir les celebracions per Sant Joan, encara que la pandèmia semblés relativament controlada. I és que els múltiples rebrots dels últims mesos han allunyat encara més de la normalitat unes festes ja de per si atípiques i emocionalment difícils de gestionar.

El David i el Guillem, membres de la comissió del carrer, asseguren que aquest any “serà més aviat una festa menor”, però l’esperen amb la mateixa il·lusió de sempre. “Serà més petita, però també més veïnal, més nostra. Altres anys semblava impossible gaudir sense dos concerts cada nit i enguany encara ho acabarem punxant de YouTube en petit comitè”, comenten fent broma els festers.

Des de la comissió de Mozart afirmen que el guarnit d’aquest any és més un crit de “malgrat tot seguim aquí” que un projecte desenvolupat i dubten que això suposi una decepció per als visitants, tenint en compte l’excepcionalitat d’aquesta edició. Podent engalanar únicament el sostre del carrer, han optat per crear una jungla de colors. Ampolles de plàstic, cordes o teles: tota mena de material ha estat vàlid per construir aquesta peculiar jungla. Fins i tot una veïna, pel seu compte, ha anat a buscar oueres al mercat per pintar-les i dóna’ls-hi forma.

Tot i que inicialment el veïnat va haver de treballar els decorats des de casa, la reobertura del local va ajudar a dinamitzar la feina i millorar l’organització. Tornar a tenir un espai de treball amb eines i material, encara que s’hagués de demanar cita prèvia per fer-ne ús, va acabar de donar l’impuls final a la jungla de Mozart.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *