El material del Museu del Còmic, a Terrassa

Cultura

Sense abandonar la reclamació de l'antiga seu de la productora de cinema de dibuixos animats Balet&Blay, ubicada al passeig Mare de Déu del Coll 40, com a Centre d'Interpretació del Còmic, les entitats i veïns darrere del projecte del Museu del Còmic i la Il·lustració de Barcelona enfoquen ara les energies fora del districte, després de quedar-se sense el local on guardaven tot el material. L'Ajuntament de Terrassa ha cedit un local, a través de l'Associació Col·leccionista d'aquesta ciutat, on hi ha la intenció d'ubicar el Museu del Còmic del Vallès, per tal de guardar les 400 caixes que hi ha-via a Vallcarca fins que es van veure obligats a buidar el local el passat 17 d'agost.

El portaveu del Museu del Còmic i membre del Grup d'Estudis Coll-Vallcarca, Josep Callejón, lamenta que el projecte no hagi interessat a l'actual govern del Districte ni de l'Ajuntament, malgrat les reivindicacions constants durant "gairebé tres legislatures". "Per part nostra", afegeix Callejón, "posarem tot l'esforç en fer que a la ciutat de Terrassa aquest somni es pugui fer realitat, per fer el millor museu del Còmic d'Europa". Tot i que l'entitat no perd l'esperança de portar a ter-me altres projectes vinculats al patrimoni cultural i històric de Gràcia al propi districte, per ara no ho veuen "factible" i prefereixen destinar les energies al projecte de Terrassa, on estan a l'espera d'una trobada amb l'Ajuntament.