La llibreria Casa Anita fa una crida per recaptar fons i comprar el local del carrer Vic

Cultura

El passat mes de juny Casa Anita recordava a les xarxes socials l'acte final de recollida de signatures per salvar la llibreria cinc anys enrere, quan la pressió ciutadana i cultural va poder aturar la pressió immobiliària. En aquesta mateixa publicació, Casa Anita alertava que el projecte tornava a estar en perill perquè el contracte de lloguer s'acaba al desembre i la propietat no té intenció de renovar. Des d'aquell moment, Oblit Baseiria i totes les persones que conformen el projecte es va posar en marxa per trobar el finançament necessari i comprar així el local del carrer Vic, on asseguren que "han plantat arrels", i tenen la primera opció de compra, una taxació del local i el suport de l'entitat bancària que finança el projecte de Casa Anita, Triodos Bank.

Tot i així necessiten recaptar més fons i per això han fet una crida a la ciutadania perquè contribueixi a consolidar el projecte social, educatiu i cultural que han portat a terme els darrers anys a la Vila i a la ciutat.

L'estret vincle que Casa Anita sempre ha mantingut amb artistes i il·lustradors -la prova més evident és la Trobada que es fa per Sant Jordi a Pla de Salmeron- ha possibilitat la implicació i suport d'aquest sector amb la campanya de la llibreria. Tres artistes, Gustavo Roldán, Mercè Galí i Ramón París, han fet -especialment per aquesta campanya de suport a Casa Anita i cedides gratuïtament- tres il·lustracions (les que es mostren a la fotografia). Són 250 serigrafies de cada il·lustració, signades i numerades, que es poden comprar per 100 euros cada una. La campanya estava planificada per abans de Sant Jordi però la crisi sanitària ha obligat a posposar-ho tot, segons va confessar Oblit Baseiria a l'Independent. La determinació de la llibretera per quedar-se a Gràcia i evitar que l'espai es converteixi en "una franquícia sense personalitat" és clara. "El pati és l’escenari d’una programació estable de tallers de narració oral des de l'últim any d'escola bressol, educació infantil, primària i secundària. Han gaudit del pati i de la riquesa de la tradició oral els nens i les nenes de les escoles de tota la ciutat", afirma Oblit Baseiria.