Del còmic a la persiana

Cultura

El 'truenòfil' gracienc Francesc Franco, membre del Taller d'Història de Gràcia, mostra l'heroi als vianants de Sant Lluís 51

Un dels darrers dibuixos de Miquel Ambrós, ara en una persiana. Foto: Francesc Franco

Nova acció per seguir amb una afició que ve de lluny i que se suma a les moltes que els col·leccionistes i estudiosos del personatge que va revolucionar el món del tebeo d'aventures fan per mantenir viu i reivindicar la figura del Capitán Trueno: la persiana del número 51 del carrer Sant Lluís ja està enllestida després de la feina feta per la grafitera Agus Rúcula a partir del dibuix que Francesc Franco, el propietari del local, li va facilitar. Ara, l'interior del petit magatzem i l'exterior estan més connectats i mostren clarament una de les passions d'aquest membre del Taller d'Història de Gràcia, que aprofita qualsevol ocasió per seguir difonent el personatge creat el 1956 per Víctor Mora i el dibuixant valencià Miquel Ambrós. Precisament, el dibuix de la persiana va ser un regal que Ambrós va fer a en Franco pocs mesos abans de morir, una làmina feta amb tinta xina que ara està ben guardada amb d'altres tresors, a Sant Lluís 51.