Dades pendents d'actualitzar

Terrassa autoritzada en zona de càrrega i descàrrega al carrer Gran
Terrassa autoritzada en zona de càrrega i descàrrega al carrer Gran

Editorial

 

El pla d'usos d'establiments de pública concurrència és una de les normatives més delicades que han d'afrontar els grups municipals amb representació al Districte quan periòdicament se n''impulsa una actualització; l'última es va debatre des del 2014 i es va aprovar el 2016, i reformava un text anterior de 2005. Com a mostra de complexitat, dos exemples: un, quan l'actual text es va començar a debatre, l'aleshores regidora de Gràcia, Maite Fandos, havia encarregat la pro-posta inicial a l'urbanista Marçal Tarragó i el va fulminar quan aquest va explicar les grans línies de la reforma a aquest setmanari; dos, després de l'aprovació de 2016, el pla d'usos no ha tingut la unanimitat social sobretot entre els comerciants de Travessera de Dalt, fins al punt que el PSC, ara al govern, l'any passat va prometre un restyling de la normativa.

El pla d'usos de Gràcia és com anar al dentista: sempre cal tornar-hi tard o d'hora. Però res feia suposar que aquella gran proclama del 2016 sobre el decreixement de llicències a la zona saturada del nucli històric es reduiria en trenta llicències en quatre anys i que aquesta quantitat podria anar a més per culpa d'una crisi sanitària que encara no sabem quina afectació tindrà entre els comerciants, però que segur que la tindrà en una caiguda de llicències més acusada.

Les dades noves que té el Districte a juliol de 2020 encara no detecten aquesta caiguda segura de llicències, perquè la inspecció dóna habitual-ment de marge un parell d'anys en cas que no hi hagi una notificació oficial. Però aquí no només esperem la dada del desastre sinó les mesures que evitin que això es produeixi, si és que hi som a temps.