L'Europa es mobilitza

David Prats (esquerra) i Víctor Martínez (dreta), amb Xavier Guillén, Síndic del Soci, a les oficines del club
David Prats (esquerra) i Víctor Martínez (dreta), amb Xavier Guillén, Síndic del Soci, a les oficines del club | Àngel Garreta

Editorial

El Club Esportiu Europa celebrarà el 20 de desembre les terceres eleccions de la seva història, després de les experiències de 1984 i 2007, amb el candidat a la reelecció, Víctor Martínez, i l'aspirant, David Prats, com a opcions, un cop aquests han passat amb escreix el tall d'avals necessaris i han deixat enrere el tercer home, William Maddock. La campanya entra en escena, doncs, amb els candidats defi nits però també amb un molt bon senyal: la mobilització de més de la meitat dels socis del club en el tràmit dels avals. En temps de crisi sanitària el sobreesforç que han hagut de fer els candidats, els seus equips i els socis disposats no es pot passar per alt. Felicitats a tots plegats.

Som molts a primera línia per defensar el club, però hem de ser molts més

La setmana que ve s'entrarà definitivament en campanya, però també és evident que la precampanya ha estat llarga: l'aspirant va engegar-la quan encara la pilota rodava la temporada passada i el fi ns ara president va esperar a acabar el play-off per confi rmar la possibilitat de repetir. Han estat quatre anys de certa calma al club, de bons resultats, de bon joc, i això sempre benefi cia la junta actual. Aquesta junta ha tancat aquest primer mandat després de fer una dura oposició a l'anterior president, Guillaume de Bode, que ara fa quatre anys va llançar la tovallola abans d'anar a eleccions, amb la gestió del Camp de l'Àliga com a patata molt calenta. Ara estem en una altra fase, amb problemes d'infraestructures i d'enfortiment del club i de la seva base social, i la necessitat de millora i de planificació la representa el fet que hi hagi més candidats a dirigir el club. És un altre bon senyal.

Tenim coses a dir als dos candidats: l'Europa té encara un llarg camí per recórrer en la recuperació del seu valor i impacte en tant que fundador de la Primera Divisió; l'Europa té encara una gran feina a fer en el rearrelament a Gràcia i en la identificació dels convilatans amb el club; l'Europa ha de corregir tard o d'hora l'anomalia que suposa per a un club històric estar a Tercera Divisió; l'Europa ha d'aspirar a ser almenys el tercer club en rellevància de la ciutat; l'Europa ha de pensar en gran, i els recursos s'hauran de trobar. Som molts a primera línia per defensar el club, però hem de ser molts més.