Unes estadístiques d'abans

Microteatre impulsa una campanya per salvar la sala i es reformula per acollir més públic
Microteatre impulsa una campanya per salvar la sala i es reformula per acollir més públic | À.G.P.

Editorial

Els mitjans de comunicació fem esforços (pocs) per escapar-nos de la notícia de caire social basada en la freda estadística i cada cop afortunadament sovinteja la història de vida al costat del percentatge que va amunt i avall. En les últimes setmanes L'Independent ha dedicat almenys dos temes de portada a analitzar l’anuari estadístic de la ciutat de Barcelona 2020, publicat aquest novembre amb xifres tancades majoritàriament corresponents a l’any 2019, però ha arribat el moment d'admetre que aquestes dades ara mateix ja no signifiquen res.

Toca gastar en cultura, ara que només ens deixen gastar per anar al súper

Bé, sí que l'anuari - i tots els anuaris que es fan i es desfan a tota mena d'institucions, tindran uns efectes catalogadors d'una realitat que era i existia, però que en l'actualitat ningú sap com es podran comparar les dades actuals i les que vindran amb aquelles que encara s'han pogut tancar a 2019. Prenguin nota, en tot cas, d'algunes de les dades que vam explicar: per exemple,  l'esperança de vida (amb dades encara de 2017) se situava en 86,7 en dones i 81,9 en homes i  per primer cop el 2019 es va superar la xifra dels 5.338 animals de companyia (el 2016 eren 3.827); el Park Güell va rebre el 2019 un total de 3.154.349 visitants de pagament i la biblioteca Jaume Fuster va sumar 745.728 visites.

La setmana passada vam aprofundir en les dades relatives a la cultura amb el Teatre Lliure de Gràcia, que va registrar 27.036 espectadors en 156 funcions ( i un gens menyspreable 87,9% d'ocupació) i el Teatreneu com a sala privada amb més espectadors del districte, 77.696, malgrat el 49% d'ocupació. Sí, tot això era abans. Aquesta setmana expliquem que la sala Microteatre aposta pel verkami per seguir aixecant la persiana. Toca gastar en cultura, ara que només ens deixen gastar per anar al súper.