Front inusual per canviar la gespa del Nou Sardenya

L'estat de la gespa de l'estadi Nou Sardenya, motiu de protestes al CE Europa
L'estat de la gespa de l'estadi Nou Sardenya, motiu de protestes al CE Europa | À.G.P.

Editorial

El Nou Sardenya té una gespa que fa pena, i bé que ho saben els jugadors i jugadores que utilitzen aquest espai de manera intensiva, juntament amb els centenars de nens i nenes de la reconeguda escola de futbol base del club escapulat. També ho saben bé jugadors com Miki Poveda, l'últim dels cracs de l'Europa que ha patit en l'apedaçat estadi una greu lesió que ningú no dubta que s'ha de vincular a l'estat del terreny de joc. En aquest context, i de manera absolutament inusual, els noms i cognoms més estimats per l'afició del Nou Sardenya s'han llançat aquesta setmana contra l'Ajuntament perquè inclogui el Nou Sardenya en el paquet d'estadis en els quals s'ha de canviar la gespa de manera urgent.

El Nou Sardenya té una gespa que fa pena; l'IBE no té en compte l'ús intensiu que rep

L'alarma va saltar ara fa quinze dies en el ple de Gràcia, quan a preguntes del president del club, Víctor Martínez, el Districte va confirmar que el canvi de gespa no seria l'agost de 2021, tal com el regidor de Gràcia, Eloi Badia, va donar per "segur" el 25 de juny de 2020, sinó que la reforma no es faria abans de l'agost de 2023. Aquesta setmana aquesta informació s'ha confirmat en el document de BIMSA que detalla els serveis de redacció del projecte executiu de deu camps a Barcelona. Cal dir que tots els camps tenen una gespa que data majoritàriament dels anys 2007 o 2009, però els despatxos oficials no entren a valorar l'ús intensiu d'una o altra instal·lació.

La pressió dels jugadors ha estat efectiva perquè a principis de setmana l'Institut Barcelona Esports ja va moure fitxa dient que enguany es faran algunes reparacions d'urgència i dijous el Districte corria a apuntar que on havien dit canvi de gespa l'agost de 2023 ara calia dir agost de 2022. També és cert que quan l'any 2020 el Districte va posposar el canvi un any, des del club es va cridar poc, però ara el clam ha donat resultat, i si no pot ser l'estiu que ve, l'opció del Camp de l'Àliga no és cap bogeria.