Badia s'explica

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, després de l'entrevista
El regidor de Gràcia, Eloi Badia, després de l'entrevista | Albert Balanzà

Editorial

En prop de sis anys de regidoria, Eloi Badia, el regidor de Gràcia, admet ara sí que ja té tot el districte al cap i coneix el que l'Ajuntament vol fer i el que volen fer els veïns i les entitats. No és una sentència de control sinó de memòria, perquè l'Ajuntament sovint no vol dir exactament Districte (sempre hi ha sorpreses entre departaments) i també perquè aquesta nova entrevista té sentit i necessitat d'explicació quan 19 entitats li han demanat la dimissió al regidor en els últims dies. No sol passar que un regidor que no és tinent d'alcalde s'exposi a aquestes crítiques, però l'assumpció i diversificació de temes sectorials i locals ha posat Badia en el tercer lloc del pimpampum municipal després de l'alcaldessa i la tinent d'alcalde Janet Sanz. Sí, fins i tot per sobre del tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle.

L'assumpció de temes posa Badia en el tercer lloc del pimpampum municipal; i no s'amaga

Badia s'explica admetent que en aquest mandat, sobretot pel replantejament de pressupostos, tampoc hi haurà grans estrenes urbanístiques i que Abaceria i Pi i Margall començaran obres que s'acabaran més aviat cap al 2024, i que només la gestió permetrà algun lluïment en planificacions com el canvi del Pla General i en equipaments ja en marxa com Can Carol o l'Ateneu de Fabricació. En habitatge els daus estan tirats, però també Badia admet que han fet la carta als reis sense garantia de compliment.

Però els sis anys de mandat també registren espai per als nyaps com la reforma de la piscina de la Creueta del Coll, el caos en la dinamització d'ajuts a entitats que fan un servei social urgent com el Rebost Solidari i el fracàs en la mediació entre els privats i els moviments socials a Vallcarca. Almenys Badia no s'amaga i esquiva només en part la responsabilitat que li toca. Quan s'acabi aquest mandat igualarà el rècord d'anys que va estar el regidor Xavier Valls a Gràcia.