Tant de bo

Detall d'un guarnit al local de Verdi del Mig, aquest dimecres
Detall d'un guarnit al local de Verdi del Mig, aquest dimecres | À.G.P.

Editorial

D'aquí a un mes Gràcia tornarà a estar a punt de celebrar Festa Major, allò més essencial i internacional pel qual es coneix la Vila i que malauradament l'any 2020 es va traslladar a tot de petites pantalles en un programa virtual que va buidar els carrers per una barreja de manca d'oferta autèntica i por al contagi en un esdeveniment massiu. L'any 2020, tècnicament, no hi va haver Festa Major; allò era una altra cosa.

L'any 2020, tècnicament, no hi va haver Festa Major; allò era una altra cosa

Però enguany pot ser diferent i volem que sigui diferent. Tal com explica la presidenta de la Fundació Festa Major en aquest número, amb tota mena de detalls del model de quasi normalitat que s'està treballant, l'edició 2021 parteix d'una barreja més complexa: es manté d'una banda la por d'una part dels veïns i visitants i alhora es combina amb les ganes de sortir d'una altra part de veïns i visitants. Fins i tot es podria afirmar que les dues sensacions conviuen aquests dies en tots nosaltres davant de la incertesa de les últimes informacions de propagació del virus.

Donem fe que al llarg de l'any, lluny dels focus que s'encenen entre el 15 i el 21 d'agost, hi ha centenars de festers que es deixen l'ànima perquè aquest esdeveniment més que bicentenari funcioni i que, com si fos una doble escalada al Tourmalet, els preparatius de l'any passat i els d'enguany, s'han hagut de plantejar preveient un, dos, tres, quatre situacions socials diferents.

Sabem moltes coses ja de la Festa Major 2021, tal com es preveu ara mateix: els guarnits elevats, els tres actes màxims per carrer diaris, el tancament a la una, que no hi haurà concurs de guarnits ni castells ni cercavila, que segurament assistirem a concerts en un carrer que es tancarà al pas... però els detalls importants s'aixopluguen sota el desig de (quasi)normalitat que tenim tots. Festa Major 2021: tant de bo.