Un reconeixement local

El Club d'Escacs Tres Peons, protagonista del suplement especial d'aquesta setmana
El Club d'Escacs Tres Peons, protagonista del suplement especial d'aquesta setmana | Cedida

Editorial

A partir d'aquest número de L'Independent els lectors hi veuran coses noves, coses que en 21 anys no havíem fet o havíem fet poc: dedicar unes pàgines de reconeixement a nous col·lectius que agafen volada o entitats que fan números rodons en una llarga trajectòria. No és un homenatge, sinó una manera d'aturar-nos més enllà de la brega diabòlica de l'actualitat i aixecar el focus per llançar una mirada més reposada cap a aquests entorns que ens acompanyen però que rarament els dediquem un temps de reflexió. El club d'escacs Tres Peons, que enguany arriba als 50 anys, és el primer al qual li dediquem aquest format de suplement especial, i la setmana que ve en vindrà un altre sobre l'esclat del coworking a Gràcia dels últims anys.

Ser un producte atractiu no depèn només de les exclusives sinó també de saber donar les gràcies

La novetat d'aquests suplements especials té una derivada econòmica perquè L'Independent ha de remuntar una situació complicada, com han patit tants col·lectius i entitats en aquesta llarga crisi sanitària amb conseqüències econòmiques duríssimes, i aquesta és la nostra manera de buscar noves línies de finançament i alhora de satisfacció entre els lectors. Ser un producte atractiu no només depèn de les exclusives informatives amb les quals donem alegries i disgustos sinó que també ens agrada ser atractius per saber donar les gràcies i deixar que s'expliquin de manera llarga i ampla aquells veïns organitzats sense els quals Gràcia no seria Gràcia.

Des d'abans de l'estiu hem iniciat aquest nou camí de la tercera dècada del setmanari, després d'una celebració dels 20 anys que va quedar atenuada per la pandèmia, però la raó de ser nostra -i la dels socis que ens impulsem a través de l'Associació Cultural, i també la de cadascun dels lectors- només té sentit si ens sentim acompanyats i si evitem entre tots que ningú es quedi enrere.