S'acumula la feina a Mercats

El Mercat de l'Estrella, per la banda de Providència
El Mercat de l'Estrella, per la banda de Providència | A.B.

Editorial

L'Institut de Mercats té feina acumulada i li xiulen les orelles quan s'acosta a Gràcia: ara ja no només pels retards, esperes i dissensions acumulades en el llarguíssim procés de renaixement de l'Abaceria sinó per l'emergència sobrevinguda d'una reforma exprés que s'ha de fer a curt termini al Mercat de l'Estrella per la generalització de fuites d'aigua que han afectat l'estructura de l'edifici i que ja han obligat a contractar un arquitecte perquè redacti un projecte de carpa provisional al Parc del Baix Guinardó. Sí, tot de cop, com del dia a la nit, si bé els paradistes llancen un missatge tranquil·litzador: no és un avui per demà però, si s'ha de fer, que es faci.

L'any 2023 dos dels quatre mercats de Gràcia estaran actius sota carpes provisionals

El Mercat de l'Estrella, amb els focus mediàtics menys a sobre que l'Abaceria i la Llibertat però superior en metres quadrats al de Lesseps, té un fort dinamisme al triangle que formen els carrers Pi i Margall, Pau Alsina i Providència i en els últims anys s'han anat reformant parades i fent arranjaments a l'estructura. Però l'any 2022 l'equipament farà 65 anys i acusa un cert deteriorament en fonaments, hi ha amiant a l'estructura superior i només li faltava que les obres d'una nova promoció de pisos a tocar de l'entrada de Providència posessin en evidència unes fortes filtracions d'aigua que unes cates van acabar de confirmar.

Amb tota probabilitat, doncs, entre l'inici de les obres de l'Abaceria el pròxim gener i el procés exprés a l'Estrella, l'any 2023 dos dels quatre mercats municipal de Gràcia estaran actius sota carpes provisionals, una al Passeig de Sant Joan i l'altra fora dels límits de Gràcia, al Parc del Baix Guinardó. Ja queda menys perquè arribi el dia que Gràcia pugui presumir de tenir una xarxa de mercats moderna i normal.