Els nostres Tetuan

Barraca instal·lada fins a mitjan novembre al solar de la pedrera de Vallcarca
Barraca instal·lada fins a mitjan novembre al solar de la pedrera de Vallcarca | À.G.P.

Editorial

No és massa important que el Parlament de Catalunya, en la sessió de control al Govern, no hagi dedicat ni una sola pregunta a analitzar la gestió que s'ha fet del succés que aquesta setmana ha acabat amb la vida de quatre persones en un caixer reconvertit en habitatge precari a la plaça Tetuan. Com tampoc ho és que tots els grups municipals del districte, en el ple celebrat aquest dimecres a la plaça de la Vila s'hagin recordat d'aquest desastre expressant mostres de solidaritat i dol per les víctimes. Tot són paraules, que certament compten més que els silencis, però res a veure amb les accions o omissions que tots i cadascun de nosaltres fem cada dia quan passem per aquesta nova xarxa d'espais okupats per necessitat.

Tots sabem on estan els nostres Tetuan, i les xarxes de solidaritat encara són molt febles

Sens dubte aquests espais han proliferat en els últims mesos i anys, ja abans de la crisi sanitària, i tots els veïns de Gràcia -no només els voluntaris de les entitats solidàries que fan recomptes- saben on estan malvivint alguns dels nostres veïns. A Travessera de Dalt, al carrer Esteve Terrades, al carrer Gomis, al Torrent de l'Olla, a la Travessera de Gràcia, als solars de Vallcarca... Sabem on són aquests veïns, i també sabem que les taules d'emergència social estan sobrepassades pel nombre creixent de situacions que poden acabar qualsevol dia amb el mateix resultat que Tetuan.

Que boniques que queden les tertúlies d'aquesta setmana amb els nostrats WASP predicant la pastilleta de dolor per atacar consciències durant cinc minuts, ara que s'acosta Nadal i que la societat catalana es creu moralment superior a altres perquè recull molts diners en una marató televisiva. Mentrestant tots sabem on són els nostres Tetuan, i les xarxes de solidaritat encara són molt febles.