CN Catalunya, salvats

Els equips mixtes de waterpolo del Catalunya, durant la jornada socioesportiva de novembre passat
Els equips mixtes de waterpolo del Catalunya, durant la jornada socioesportiva de novembre passat | Pfotoàlbums

Editorial

Han passat dos anys des de la trucada angoixant del president etern del CN Catalunya, Ramon Geli, a aquesta redacció, explicant com justament en els 90 anys d'història del club, l'entitat es veia obligada a llançar un dramàtic SOS a l'Ajuntament per evitar una fallida pels deutes acumulats des del 2009. Han hagut de passar aquests dos anys i molts estira-i-arronsa, amb la posada sobre la taula de decisions valentes com la renúncia a la gestió de Can Toda per arribar fins al 31 de desembre de 2021. Aquell dia, l'últim de l'any, un divendres, va sonar el telèfon del president i a l'altra banda hi havia l'Ajuntament donant el sí a assumir el deute d'1,5 milions d'euros que pesava com una llosa. També hi va haver comunicació amb el regidor de Gràcia, Eloi Badia. Visiblement alleugerit ho explicava poca estona després Geli a L'Independent.

A 31 de desembre però a temps, a l'Ajuntament s'han adonat a la fi que l'esport mereix un rang

Encara amb respiració assistida per la complicada situació d'aquests dos anys, el CN Catalunya ja pot mirar endavant i fins i tot recuperar l'ambició de seguir gestionant Can Toda i de plantejar inversions com la reparació de la piscina exterior, que havien quedat com a pures entelèquies com a conseqüència de la situació econòmica límit.

Aquest és un any de reconstrucció del club, de mirada calmada per fi, on no s'han de deixar de banda les ganes d'augmentar socis com a idea clau per patir menys i on cal seguir apostant pels equips i seccions que tanta glòria i tanta història han aportat en aquests 90 anys. Sembla que tard i a l'últim dia, però al cap i a la fi a temps, l'Ajuntament s'ha adonat que de clubs com el CN Catalunya no n'hi ha gaires i que l'esport també mereix un rang de prioritat en les polítiques municipals. Des del Nou Sardenya, ara una mica més il·luminats, ja pensen que queda menys per al canvi de gespa.