Locals per a tothom?

L'entrada d'Indústria-Passeig de Sant Joan del mercat provisional
L'entrada d'Indústria-Passeig de Sant Joan del mercat provisional | À.G.P.

Editorial

Ala portada del setmanari d'aquesta setmana hi coincideixen dos elements entre línies de dues de les informacions destacades que fan pensar en una dinàmica molt valorada i debatuda a Gràcia: els espais cívics públics o privats que donen cabuda a tota mena d'iniciatives. No és un tema menor en una Vila de Gràcia que ha fet bandera de la seva altíssima dinàmica associacionista. I en una punta de la portada hi ha la situació delicada del Casal Corpus, el grup de teatre que fa 35 anys que puja a l'escenari i que s'ha vist obligat a traslladar els 'bolos' que fa a casa a Sarrià, a l'escola Pia de Balmes, i en l'espai principal d'aquesta mateixa portada hi ha el debat llaminer de la immensitat de metres quadrats que hi haurà disponibles en un futur a mig termini en la planta soterrània tercera de la nova Abaceria: per a comerciants de l'entorn, per a entitats i per al propi Districte.

No s'entendria que ens aturéssim en la voluntat que tothom tingués el seu espai

Aquest debat es produeix quan en els últims anys s'ha fet una certa vista grossa per part municipal en la reubicació del Banc Expropiat al carrer Quevedo o quan els esplais Matinada-Pòrtics i Espurna encara mantenen el comptador de la seva campanya de denúncia perquè no tenen local. I a la ment dels coneixedors del pla Vallcarca hi apareixerien en aquest debat la xarxa d'espais cívics que el barri, malgrat tot, està construint i desplegant en els últims anys.

No s'entendria, doncs, amb aquesta voluntat pública i privada perquè tothom tingui un lloc a Gràcia, que ens aturéssim en la voluntat de quadratura i, de la mateixa manera que segurament no faran falta ben aviat els locals complementaris de guarnits de Festa Major de Milà i Fontanals i Travessera de Gràcia-Vic, també és inexplicable que el Casal Corpus no pugui tenir el seu lloc i no hagi de marxar de Gràcia.