L'èxit de les audiències

Una veïna intervé a l'audiència pública del febrer passat
Una veïna intervé a l'audiència pública del febrer passat | A.B.

Editorial

No fa pas tantes setmanes que en aquest mateix espai editorial ens preguntàvem si no s'havia arribat a un moment de cert paroxisme en els òrgans de participació del Districte, amb la sentència condemnatòria que eliminarà el Consell Ciutadà però amb l'aparició de tota mena de bolets i iniciatives que sovint no cobreixen l'expedient de l'esforç/despesa. Aquí hi posàvem com a exemple la poca participació d'algunes sessions de retorn del procés participatiu de la Ronda de Dalt (dos homes en una sessió de gènere) o del pla Cuidem (tres veïns, dos partits i quatre tècnics en la primera sessió).

L'audiència pública s'ha consagrat com un autèntic fòrum d'atracció per al veïnat

Després de rebre alguna rebregada per aquell posicionament, avui toca veure el got mig ple pel que fa al màxim òrgan de participació al costat dels consells plenaris, les audiències públiques. Un cop passades les restriccions de la crisi sanitària (i amb el temor que no tornin), les últimes convocatòries d'aquestes audiències s'han consagrat com a autèntics fòrums d'atracció per al veïnat i de contacte cos a cos amb els responsables polítics i tècnics municipals.

Gràcia ja és un districte habituat a aquest poder veïnal, però una cosa és tenir la fama i l'altra mantenir-la i cuidar-la al llarg del temps, i les audiències públiques gaudeixen ara com ara de molt bona salut democràtica: els veïns i plataformes se citen per intervenir de manera continuada en aquestes sessions (Joanic, Teixidores, Abaceria, Baixada de la Glòria, ara l'antena de MDColl...) i aquest és també el moment perquè president, regidor i consellers surtin de la sessió per atendre'ls personalment. Aprofitem aquesta oportunitat, sempre amb l'anomenat fair play gracienc, per millorar entre tots la Vila.