Festa Major del retorn

Visitants al guarnit del carrer Joan Blanques de Baix de Tot, el 2019
Visitants al guarnit del carrer Joan Blanques de Baix de Tot, el 2019 | Josep Maria Contel

Editorial

No costa detectar ja en els vespres de Gràcia de juliol l'aire i l'ambient de preFesta Major, amb una ànsia menys accelerada que l'any passat però amb les mateixes ganes de gresca i de retorn a aquelles nits que tots voldríem reversibles. A tres setmanes del 14 d'agost, quan el pregó de Carla Carbonell activarà el mecanisme de més de 900 activitats, els 23 carrers guarnits i els 8 espais de festa ja estan configurats per engegar-se i només l'episodi de la Plaça del Folk incorpora un deix amarg a una organització que vol seguir sent de base popular.

Hi ha hagut un esforç de programació que suposa corregir i augmentar la Festa Major de sempre

Enguany, i la setmana que ve en l'Especial Festa Major d'aquest setmanari ho explicarem en detall, hi ha hagut un esforç de programació que suposa una versió corregida i augmentada d'aquella normalitat que a Gràcia sempre ha significat veure de manera totalment gratuïta els músics punters de l'escena catalana, i això pot passar en una plaça o en un carrer qualsevol. Ho comprovarem enguany amb Doctor Prats al carrer Providència o amb Dàmaris Gelabert al carrer Bailèn, per exemple. Però també es posa en valor l'acció diürna de la festa amb les noves visites al campanar o amb el reforç del bestiari local amb el Lleó de Gràcia.

Només són uns quants exemples d'orgull organitzatiu que han de servir perquè siguem conscients tots plegats de la facilitat de destruir l'art efímer i de convertir en notícia qualsevol episodi d'inseguretat. Que triomfi la festa, per sobre de tot!