Sí al Teatre Espai Texas

Els cinemes Texas, que reobriran amb un nou format sota el nom de Teatre Espai Texas
Els cinemes Texas, que reobriran amb un nou format sota el nom de Teatre Espai Texas | B. M. L.

Editorial

Dos anys després que a la portada de L'Independent hi tremolés en lletres ben grans l'exclusiva del tancament del cine Texas, n'arriba una altra molt més agraïda: la reobertura de la sala com a espai d'arts escèniques a partir d'un projecte que s'ha presentat a les administracions com a Teatre Espai Texas i que ja ha rebut la primera subvenció per part de l'Ajuntament de Barcelona: 18.500 euros que serviran per al contracte de lloguer. Aquest era un dels dotze projectes locals d'innovació que ara fa quinze dies es van publicitar a partir d'una nota oficial de l'Ajuntament que només contenia alguns altres exemples. 

Estirant el fil sobre un espai tan estimat a Gràcia i a la ciutat que en els últims dos anys ha tingut molts pretendents i poques concrecions, i que feia certa pena de veure'l tancat dia rere dia, ara ja és a punt de ser una realitat la voluntat del grup impulsor -connectat al sector cinematogràfic català-, que fa més de vuit mesos que va posar en marxa la maquinària per reobrir la sala. El punt que va desencallar el procés va ser el canvi de propietat de l'edifici del Texas. Els nous propietaris estan d'acord a allotjar el projecte i encara falten alguns serrells per aixecar la persiana al mes de març, sobretot l'aprovació d'una subvenció més significativa que asseguri el finançament del projecte. Però si es compleixen les previsions, aquesta fase es completarà a finals de novembre i després de Nadal poden començar les obres. 

Ens haurem d'acostumar al nou nom, Teatre Espai Texas, i hi ha ganes de conèixer el projecte, però sens dubte que es tornin a moure les bambolines de l'emblemàtic espai cultural del carrer Bailèn és, en primer lloc, la confirmació que la cultura en aquesta Vila i en aquesta ciutat és ben viva, i en segon lloc, que perquè triomfin aquestes iniciatives tan necessàries per al benestar cívic, cal anar-hi, anar-hi i anar-hi. Ens veiem, doncs, al Teatre Espai Texas!