Còrsega, la frontera que canvia

L'entrada al pàrquing des de torrent de l'Olla, ja en plena illa interior
L'entrada al pàrquing des de torrent de l'Olla, ja en plena illa interior | Albert Balanzà

Editorial

Gràcia ha viscut tradicionalment pendent de cosir-se a nivell intern no entre la vintena llarga de places que l'articulen sinó entre el nucli històric i uns altres quatre barris que pertanyen al districte però que tenen vida pròpia. En termes de frontera amb Barcelona, doncs, ha pesat més el paper de ròtula que té la plaça Lesseps que els límits amb Collserola, la Sagrada Família, la Via Augusta o el carrer Còrsega-Jardinets. És en aquest últim eix, però, on en els últims anys hi ha una transformació més animada, que no apareix en els radars mediàtics més enllà d'interpretar-se com a operacions aïllades: hi ha hagut el temps dels habitatges dotacionals de l'antiga Cibeles i el nou CAP, el debat sobre l'hotel finalment apartaments de luxe de la Torre Deutsche i l'aterratge d'altres operacions privades com els hotels Generator o Seventy. 

Es reivindicava un poliesportiu nou a Vallcarca o al Camp d'en Grassot, i ha acabat apareixent a la trama densa del carrer Còrsega

Però res no feia pensar que en la llarga recta final de mandat que ens espera des d'ara i fins al 28 de maig hi hauria una notícia quasi inversemblant com la que avui publica aquest setmanari: un pavelló poliesportiu municipal s'ubicarà en l'illa interior del quadrant Torrent de l'Olla-Còrsega-Venus-Perill i els estudis previs així ho avalen com a espai idoni per dimensió, calendari i rapidesa d'execució. Amagat entre façanes, l'espai ara mateix és un pàrquing de dues plantes, per a un centenar de vehicles (aquest dijous no estava ni molt menys ple), al qual s'accedeix per Torrent de l'Olla i se surt per Venus. 

La voluntat política és màxima i l'anunci és públic, encara que agafat al vol en el cicle d'entrevistes Passem Comptes, i ara només falta saber quin serà el grau d'acompanyament d'altres propietaris que hi tenen interessos en l'espai. Fins i tot els clubs esportius ja han estat sondejats. Un nou pavelló poliesportiu a Gràcia. Qui ho havia de dir! Es reivindicava a Vallcarca o al Camp d'en Grassot, i ha acabat apareixent a la trama densa del carrer Còrsega.