Gràcia estrenarà gairebé alhora Lesseps, Dones del 36 i el rebateig de Rius i Taulet

L’abril serà mes d’inauguracions de places a Gràcia, començant el dia 5 per Lesseps -amb la incògnita de la resposta dels veïns al polèmic projecte-, seguint el 19 pel canvi de nom de Rius i Taulet per plaça de la Vila de Gràcia i acabant a final de mes amb l’obertura de la nova plaça de les Dones del 36 -a tocar de Santa Àgata i Torrent de l’Olla. Per a les dues primeres convocatòries ja hi ha un programa d’actes en què les colles de cultura popular hi tindran el principal protagonisme.

Diumenge de Rams és el dia triat entre el Districte i l’Ajuntament per a la inauguració oficial de la nova plaça Lesseps, que aquests dies ha estat àmpliament publi­citada amb banderoles penjades fins tot més enllà de Gràcia. Volgudament popular, malgrat la segura presència de veïns crítics, la inauguració oficial donarà veu sobretot a la cultura popular i als tallers i als jocs infantils.

L’esborrany de programa preveu l’inici dels actes a primera hora del diumenge 5 amb trabucaires, bastoners, diables i gegants i el repartiment en diferents espais de la plaça de jocs reciclables, tallers, partides de petanca i un concert de Gospel La Sedeta Singers a l’amfiteatre, que aquests dies els vianants ja utilitzen com a solàrium. També fonts del districte han apuntat que treballen amb els responsables de l’església de Josepets per no entorpir la celebració del diumenge de Rams.

Quinze dies més tard, d’altra banda, la diada de la independència que el dia 19 organitzen els Castellers en el marc dels actes commemoratius de la Revolta de les Quintes servirà per descobrir la nova placa de la plaça Vila de Gràcia, que substituirà el nom de Rius i Taulet. Un dels màxims impulsors de la iniciativa, el dirigent del PSC i periodista Albert Musons, mort l’octubre de 2007, també rebrà el mateix dia un homenatge en forma de placa a la façana de casa seva, al carrer Sant Lluís.