Els veïns reclamen una reunió urgent per elaborar el pla d’usos del Park Güell

park-guellLa degradació del Park Güell segueix sent un mal de cap per als veïns de la Salut. Al novembre es van reunir per darrer cop en el marc del pla comunitari i aquesta també va ser l’última vegada que es va parlar del pla d’usos del parc. Han passat sis mesos des d’aquella trobada i els veïns reclamen que se celebri una nova reunió per començar a redactar un document sobre el Park Güell.

Segons la gent que viu a la zona, la situació empitjora dia rere dia. “Falten guies, intèrprets i tríptics informatius, cal més vigilància i presència policial uniformada, s’han de rotular bé els horaris, manquen zones de picnic i urgeix eliminar la venda ambulant”, subratlla Quim Torres, portaveu de la comissió Park Güell-La Salut, que insisteix que aquestes demandes són “les que es porten fent des del primer dia”.

Per a Torres, “no pot ser que el Park Güell acabi convertint-se en una icona negativa de la ciutat” i valora que hi ha problemes endèmics que haurien d’haver-se resolt fa anys. “És el cas dels bassals d’aigua, no hi ha un bon sistema de drenatge i quan plou el parc es converteix en un fangal”.

Ara, un problema afegit a tota aquesta situació és el tancament de la zona forestal del Park Güell des que a causa de la ventada del gener van caure 600 arbres.

Foto: Javi Soria