ERC fa ‘casus belli’ contra el Districte per la renúncia a l’escola d’adults a l’Al·leluia

escolaCausa de guerra. Esquerra Republicana i el PSC ja tornen a estar com gat i gos per una nova polèmica política, la renúncia del Districte a fer l’escola d’adults de Gràcia a l’antiga escola privada Al·leluia. Segons el comunicat que han emès els republicans aquesta setmana, aquest compromís, anunciat fa dos anys en mandat d’ERC i descartat ara en mandat del PSC, marcarà “un abans i un després” en les relacions entre l’equip de govern de PSC i ICV-EUiA i el partit de l’oposició que ostenta alhora la presidència del Districte.

L’espai de guarniments de Festa Major ubicat a l’antiga escola Al.leluia del carrer Milà i Fontanals tindrà llarga vida i ni el Districte contempla el projecte d’escola d’adults per al qual es va llogar ara fa dos anys ni el Consorci d’Educació té cap proposta de Gràcia en un moment que està elaborant el mapa d’aules de formació d’adults de la ciutat. Aquest és el resum dels fets que la setmana passada, contrastant totes les fonts implicades, va avançar L’Independent a partir d’un comentari fet pel regidor del districte, Guillem Espriu, en un esmorzar amb periodistes per parlar de Festa Major.

Dit això, la reacció furibunda d’ERC, en un comunicat signat per l’agrupació local, busca l’origen en el lloguer, quan era regidor el republicà Ricard Martínez, de l’antic centre privat per ubicar-hi l’escola d’adults del CEIP Rius i Taulet i en la intenció de fer-hi també una escola de música que finalment es va derivar en projecte al CEIP Fructuós Gelabert. Esquerra acusa l’equip de govern del districte de “greu error de gestió” i d’”error polític” la renúncia al projecte d’escola d’adults que, de fet, està previst al Pla d’Actuació del Districte (PAD) i afegeix que no tés res en contra de l’actual ús temporal que fa de l’espai la Federació Festa Major.Foto: Javi Soria